Klasični novogodišnji ukrasi mogu biti izuzetno skupi, naročito ako ih kupujete par dana pred svečanu noć! Međutim, imate izbor da s malo novca, truda i kreativnosti napravite sami ukrase koji će doneti novogodišnju čaroliju u dom, piše Lepa & srećna.

PROČITAJTE JOŠ: Novogodišnja DEKORACIJA koja osvoja Internet: napravite magičnu JEDNOROG jelku od zimzelenih grančica i šišarki (URADI SAM + VIDEO)

Ako ste mislili da vam treba previše materijala, varate se, jer vam je za ovu dekoraciju potrebno samo nekoliko šišarki!

Bez obzira na to da li ćete da ih iskoristite u divnim novogodišnjim aranžmanima, venčićima za vrata, kao ukras za jelku ili od njih napraviti novogodišnje oblike, šišarke su najjeftiniji i najmaštovitiji način da ukrasite dom!

Predlažemo vam 10 ideja kako da napravite divne novogodišnje ukrase od šišarki!

1. Novogodišnji aranžman

Kutak u kući ua kojem se nalazi i novogodišnji aranžman oduševiće porodicu i goste, a savršen je i za dekoraciju trpeze tokom praznika. Za ovaj aranžman potrebna vam je mirišljava sveća, nekoliko zimzelenih grana i šišarke. Sveću stavite u sredinu i okružite je granama, a praznine popunite šišarkama. U aranžman možete dodati i cveće, ukrase za jelku, šljokice ili ukrasne trake.

2. Čarobni patuljci

Ovo je savršen ukras za jelku ili aranžman, a lako se pravi. Na vrh veće šišarke (možete da je ofarbate) zalepite ping pong lopticu i na njoj nacrtajte usta, oči i nos, a zatim od materijala po želji napravite patuljku šal i kapicu. Na vrhu kapice probušite rupu kroz koju ćete provući traku ili konac, neophodnu za kačenje na jelku.

3. Girlanda

Šišarke nanižite na girlandu, pa je povežite sa svećicama - nema lepše kombinacije za dekoraciju. Ukoliko nemate svećice, onda iskoristite divan trik - napravite snežne kugle od vate, pa nanižite na kanap naizmenično ređajući šišarke, pa snežne kugle.

Kliknite OVDE za još ideja kako da napravite ukrase od šišarki!

KAKO DA NAPRAVITE UKRASE ZA NOVU GODINU OD ŠIŠARKI: jeftina i originalna novogodišnja dekoracija za svaki dom (URADI SAM + FOTO)
LepaiSrecna 

PageBreak

4. Novogodišnji venčić

Venčići od zimzelenih grana na vratima su redovna pojava svake Nove godine.

Ako ste spremni da uradite nešto drugačije ove godine i pokažete originalnost, napravite venčić od šišarki.

PROČITAJTE JOŠ: 3 magična trika za novogodišnju dekoraciju: kako da tačno izmerite koliko vam treba lampica za vašu jelku

Ako ste vešti, napravite venac uz pomoć savitljive žice za aražmane, a možete napraviti venčić i uz pomoć običnog lepka.

5. Ukras za poklon

Budite originalni i osim ukrasnog papira i trake, zalepite na poklon ili umetnite malu zimzelenu granu i šišarku - sigurni smo da će se prijatelji oduševiti.

6. Aranžman na tanjiru

Jedostavno i jeftino - na tanjir stavite nekoliko šišarki, par zimzelenih grančica i grane sa crvenim plodovima drena koje izgledaju dekorativno, a veruje se da ih treba imati u kući tokom praznika, jer su simbol zdravlja.

7. Šišarke, suvo voće i orasi

Na tanjiru poređajte šišarke, a njihovi najbolji saveznici u dekoraciji su orasi i suvo voće. Možete dodati i lampice, ukrase za jelku, vatu kao simbol za sneg, a najbolje što ova dekoracija nudi jeste što može da stoji i posluži kao najlepša dekoracija za Badnje veče.

Kliknite OVDE za još ideja kako da napravite ukrase od šišarki!

KAKO DA NAPRAVITE UKRASE ZA NOVU GODINU OD ŠIŠARKI: jeftina i originalna novogodišnja dekoracija za svaki dom (URADI SAM + FOTO)
LepaiSrecna 

PageBreak

8. Skandinavski ukras

Ako volite skandinavski stil i jednostavnost u enterijeru, onda će vas ovaj ukras oduševiti. Umesto svetlucavih i veštačkih materijala, ovde se koriste prirodni, jedina sličnost sa klasičniom dekoracijama je crvena boja.

PROČITAJTE JOŠ: (URADI SAM) JELKA od šišarki i kartona: kako da napravite JEFTINU i SVETLUCAVU novogodišnju dekoraciju (VIDEO)

Potrebno vam je tanko i poprečno presečeno deblo, šišarke ofarbane belim sprejom, figura ili nalepnica irvasa, a sve to postavite na malu vunenu prostirku u crvenoj boji koju možete da napravite od starog džempera, šala ili ćebeta.

9. Mini aranžmani

Šišarke se lako uklapaju u svaki novogodišnji aranžman. U manjim aranžmanima, savršenim za male stanove, šišarka često ima ulogu jelke. 

10. Ukras za jelku

Šišarke u kombinaciji sa svetlucavim kuglama za jelku su savršen pogodak. Lako ih možete nanizati na traku i postaviti na jelku u blizini kugla. Glavna svrha ove dekoracije je da se napravi kontrast između raskošnog i klasičnog, pa će šišarke ublažiti "kičast" izgled novogodišnjih ukrasnih kugli.

Sve slike pogledajte u FOTO galeriji!


Izvor: Lepa & srećna

LepaiSrecna Evo kako da napravite novogodišnju dekoraciju od šišarki i unesete praznični duh i čari prirode u svoj dom!