Da li ste znali da novogodišnja jelka ne mora samo da bude ukras za vaš dom, već može da bude vrlo praktična i funkcionalna? Pogledajte kako da napravite fantastičnu polica jelku koja će ulepšati vaš dom i uštedeti prostor, piše Lisa.

Ako živite u malom stanu i vi verovatno čeznete za zanimljivom novogodišnjom dekoracijom, ali imate problem sa nedostatkom prostora. Praktičan blog Lia Griffith predlaže vam odlično rešenje, a to je jelka u makrame tehnici koju samo vrlo jednostavno možete da napravite.

Pored toga što predstavlja divan ručni rad koji osvaja već na prvi pogled, stručnjaci ističu da makrame tehnika ima i neverovatna terapeutska dejstva. Ako ste pod stresom i želite da se opustite, makrame tehnika vezivanja čvorova jeste idealan hobi za vas. Predstavljamo vam baš polica jelku u makrame tehnici koja je najpraktičniji novogodišnji ukras, a savršeno će se uklopiti u svaki enterijer.  

Izrada ove jelke nije toliko zahtevna kako izgleda na prvi pogled, a ako naučite veštinu makrame tehnike to će poboljšati vaše raspoloženje, a i koristiće vam uvek u vašim malim kućnim projektima.

Za polica jelku u makrame tehnici potreban vam je pamučan konac koji je dostupan u mnogim radnjama za prodaju pozamanterije, a biće vam potrebne i drvene daske. 

Potrebno je da napravite 6 dasaka koje treba da se ređaju od najveće na dnu ka najmanjoj na vrtu. Veličinu daski izaberite u skladu sa veličinom svog prostora. Na daskama treba da napravite rupice i kroz njih da provučete trakice u makrame tehnici. Na određenim mestima vežite čvorove kako bi trake držale daske na svom mestu.

Svoju jelka policu možete ukrasiti borovim grančicama, svećama, crvenim perlama, pa čak možete na njih staviti i klasične novogodišnje ukrase poput figure Deda Mraza ili snežnih pahulja.

U video prilogu pogledajte izradu jelka police u makrame tehnici! Takođe, video će vas možda inspirisati da sami napravite i druge zanimljive jelke koje su fantastičan ručni rad.

SVE SLIKE JELKE POLICE U MAKRAME TEHNICI MOŽETE VIDETI NA SLEDEĆOJ STRANI!

Izvor: Lisa

LepaiSrecna Praktičan, moderan i bajkovit novogodišnji ukras koji će oživeti vaš dom! Napravite i vi nezaboravnu jelku u makrame tehnici...