Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uradi sam: mini pušnica od drveta za ljubitelje dimljenog mesa, ribe i sireva (FOTO, VIDEO)

Tradicionalni načini pripremanja hrane ponovo su u modi! Ako želite da sami dimite mesne prerađevine, ali i ribu ili sireve, evo ideje kako možete da napravite malu pušnicu u dvorištu - od drveta i jednostavnog materijala.

  Izvor: Foto: Prt scr / Youtube

Na početku treba na pripremljenu i poravnatu površinu izliti tanju betonsku ploču kao osnovu za ložište koje treba popločati šamotnim pločama.

PROČITAJTE JOŠ: Uradi sam: kako da napravite roštilj, ražanj i malu pušnicu u svom dvorištu (FOTO+VIDEO)

Ložište ozidajte ciglama i obložite šamotnim pločama, takođe. Vratanca mogu biti staklena, kao u video snimku, ali i obična, metalna. 

  Izvor:

Osnova za pušnicu postavlja se nešto dalje i zida betonskim blokovima, a sama pušnica i krov izrađeni su od drveta. 

Jedna strana krova ima duži ram tako da se daščice pružaju sve do stubova i prave zaštitu od kiše za malo spremište za drva.

  Izvor:

Na vrhu krova predviđen je otvor za dim. Njegovi prorezi pažljivo su zaštićeni sitnom čeličnom mrežom tako da ništa ne može da uđe - ni insekti ni glodari! 

Da bi pušnica bila zaštićena od kiše, sleme je dobro zaptiveno. Ložište i pušnica spojeni su kratkom cevi koja vodi dim do onog što želite da odimite - visina utiče na temperaturu u pušnici, tako da u "prizemlju" imate pravo malo ognjište na kojem možete i da kuvate ako želite, ali kako se "penjete" ka krovu, temperatura opada i na vrhu imate mogućnost za pravo "hladno" dimljenje.

FOTOGRAFIJE PUŠNICE POGLEDAJTE U FOTO-GALERIJI! 

Izvor: Lisa / Moj stan

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije