Većina ljudi ne pere zavese onolilko često koliko bi trebalo, ali kada biste znali koliko se prašine u njima nakupi velikom brzinom, sigurno biste promenili ovu praksu.

Jedan od razloga zašto se pranje zavesa često odlaže jeste skidanje i vraćanje na karnišu, što je mnogima zahtevno, pa im je lakše da jednostavno "još malo sačekaju". Drugi razlog je gužvanje - zavese su obično veoma dugačke i široke, te njihovo peglanje iziskuje vreme, živce, a možda i malo veštine.

Ipak, uz dva sjajna trika, pranje zavesa vam više neće predstavljati problem, a moći ćete malo i da odložite pranje, jer vam otkrivamo i kako da odbijete prašinu od vaših zavesa!

zavese (1).jpg
Shutterstock  

Prvo i osnovno, zavese u veš mašini treba prati isključivo onda kada ste u mogućnosti da ih izvadite iz mašine i okačite čim se ciklus pranja završi. Dok su mokre, težina će ispraviti zavese i uopšte neće biti potrebe za peglanjem.

Tu je i trik koji sprečava taloženje prašine u vašim zavesama - sve što treba da uradite jeste da oprane i osušene zavese naprskate lakom za kosu. On će ih učiniti čvršćim i zagladiti eventualne neravnine ako su negde ostale, a pritom će napraviti svojevrsni zaštitni sloj koji će neko vreme odbijati prašinu, te možete mirne duše da odložite pranje.

Pročitajte i fenomenalan trik kako da omekšate krute peškire.

BONUS VIDEO

Viralni trik sa kroasanima  Instagram/cheatdayeats

Tekst: Lepa&srećna / B.S.