Televizori, kao i drugi elektronski uređaji sa ekranom, privlače dosta prašine i neophodno je da ih često čistite. Ipak, morate da budete posebno oprezni ako ne želite da ih oštetite.  

Za početak, najvažnije je da isključite uređaj iz struje i ostavite ga da se malo ohladi, ako je prethodno "radio". Uzmite što mekšu krpu koja ne ostavlja dlačice i nežno prebrišite ceo televizor (i ekran i zadnji deo uređaja). Najbolja opcija je materijal od kog se prave krpice za čišćenje naočara.

Nakon toga uzmite drugu krpu i blago je nakvasite rastvorom sirćeta i vode. Iscedite je što više, a zatim nežno pređite preko stakla televizora kako biste uklonili otiske od prstiju ili druge nečistoće koje su zalepljene. Nakon što završite sa "glancanjem", ponovo uzmite krpu od mikrovlakna i pređite preko ekrana da biste posušili višak vode i izbegli zamrljan izgled. Nemojte da koristite grube krpe za brisanje, jer veoma lako mogu da oštete ekran.

Nikada ne prskajte sredstvo za brisanje prozora direktno na staklo ekrana! Ta količina tečnosti je često prevelika za uređaj i može da ga ošteti trajno.

Ne zaboravite na preostale delove televizora kao što su kablovi, daljinski i ruteri, ukoliko ih ima. Sa njima ste u dodiru mnogo više nego sa televizorom i rizikujete da preko njih unesete brojne bakterije u organizam, pa se savetuje da s vremena na vreme prebrišete daljinski upravljač dezinfekcionim sredstvom. 

Pogledajte i kako da se u stanu nakuplja što manje prašine.

BONUS VIDEO:

Kako skinuti fleke sa belog dušeka Instagram/superemedios

 Tekst: Lepa&Srećna/K.L.