Bilo da spremate svečanu večeru, slavu ili rođendan ili vam samo par prijatelja dolazi na kafu, važno je da se gosti osećaju u vašoj kući što udobnije.

U brzini i uz želju da sve spremimo, a i sami se doteramo, ponekad previdimo sitnice koje drugima mogu biti veoma važne u datom momentu. Zato je ova lista dragocena za finalni pregled - da li je sve na svom mestu za dolazak gostiju?

Zalihe toalet papira u kupatilu moraju biti vidljive. Samo zamislite kako bi vam bilo da čujete glas iz WC-a koji vas doziva... a vi u tom trenutku nazdravljate slavljeniku! Nije dovoljno što čuvate rezervne rolne negde u plakaru, važno je da ih pre dolaska gostiju stavite na vidno mesto.

toalet papir peskir u kupatilu.jpg
Shutterstock  

Za goste mora biti spreman peškir u kupatilu. Niko ne želi da briše oprane ruke tuđim peškirom, pa ne zaboravite da ostavite čist bar jedan ili dva, uz umivaonik. Ako očekujete više gostiju, dobro rešenje je pakovanje papirnih ubrusa i obavezna kantica za bacanje upotrebljenih.

Na našim slavljima uvek ima hrane u izobilju, ali nije baš uvek sve prilagođeno osobama koje imaju ograničenja u ishrani. Ukoliko očekujete nekolicinu gostiju, sigurno znate ko šta jede i, što je važnije, ko šta ne jede. Međutim, za veće slavlje to nije moguće.

gosti na veceri .jpg
Shutterstock  

Tada razmotrite mogućnost da od nekih jela odvojite po jedan deo i ostavite ga bez začina ili masnoće - na primer, salate.

Dobro rešenje je i da neke od posluženih jela, recimo, na "švedskom stolu" označite kako bi svi znali koje sastojke sadrže.  Na primer, napravite slane pogačice po našem receptu i pored njih stavite oznaku - bez glutena!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

Kako da dekorišete slavski hleb  Instagram/grateful_loaf