Mnoge domaćice izbegavaju jaka hemijska sredstva za čišćenje doma, a posebno treba biti oprezan u kupatilu.

Dugo ribanje pločica i sanitarija uz korišćenje kiselina i drugih jakih hemikalija može biti vrlo opasno, naročito zato što udišete toksična isparenja u skučenom prostoru. Zato su odlični saveti popularne tiktokerke Karoline Mekoli koja najčešće koristi alkoholno sirće i sodu bikarbonu.

Mnogima već omiljena sredstva, ona koristi na vrlo praktičan način, tako da štedi na vremenu ali i ovim sastojcima. Da bi skratila vreme ribanja slavina, ona prvo natopi mikrokrpe alkoholnim sirćetom  pa njima obmota česme. Zatim naspe malo sode bikarbone u otvor slivnika i prelije sirćetom da očisti odvod, a po kadi sipa sodu u tankom sloju. 

Preko toga, Karolina isprska i malo deterdženta za sudove pa zatim sunđerom brzinski prebriše kadu - soda deluje kao prirodno abrazivno sredstvo, a deterdžent rastvara prljavštinu. Na kraju, kadu ispere toplom vodom kako ne bi ostali tragovi sušenja. 

@carolina.mccauley How to deep clean your bathtub #cleaningtips#cleaning101#cleaninghacks#cleantok#nightin Sunday - HNNY

Još jedan savet: kad skinete mikrokrpu sa slavine, slobodno njom izglancajte i kadu - daće joj poseban sjaj i sprečiti stvaranje naslaga kamenca tokom daljeg korišćenja.

Izvor: Lepa&Srećna