Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srećni dom

8 FENOMENALNIH SAVETA ZA SAVRŠENO ORGANIZOVAN ORMAN: korisni trikovi za uredno složenu garderobu koji olakšavaju život

Autor Marija Ivosh
Autor Marija Ivosh

Uz ove savete i trikove vaš orman će izgledati perfektno, a jutarnje oblačenje više neće biti muka...

Izvor: Foto: Shutterstock

Prostrani orman u kome su police pregledne, odeća sortirana prema bojama i modelima, po mogućnosti dimenzija jedne manje dnevne sobe, san je brojnih žena. Možda nam je to nametnula Keri Bredšo, možda modni blogovi, stranice ženskih časopisa ili prosto ljudska potreba za luksuzom, kako god jedno je sigurno - ogromnu sobu namenjenu garderobi nijedna devojka ne bi odbila.

Koliko god maštale o ovakvom čudesnom ormanu, koji bi nas poput čarolije rešio ranojutarnjih glavobolja uzrokovanih večitim nedostatkom adekvatnih odevnih kombinacija (ili bar mi tako mislimo), retko ko sebi zaista može da priušti čitavu prostoriju namenjenu garderobi i modnim dodacima.

Uglavnom spadnemo na onaj najklasičniji model ormana sa večito nedovoljnim brojem polica, srednje veličine i sa ne baš dobro pozicioniranim ogledalom, ali činjenica je da naš orman, ipak, može da izgleda poput onih filmskih. Dovoljno je uradite svega nekoliko modifikacija i prilagodite orman svojim potrebama, umesto da se zadovoljavate polovičnim rešenjima koje vam nude saloni nameštaja.

Povezane vesti

1. Organizujte odeću

Nakon izbacivanja letnje garderobe ili zimske, poređajte komade prema boji, od svetlijih nijansi ka tamnijima. Dodatno, složite odeću prema tipu, odnosno deblje džempere i dukseve grupišite zajedno. Ormar će biti pregledniji i vi ćete lakše pronaći željene komade, čime ćete zasigurno ubrzati i kombinovanje garderobe ujutru.

Izvor: Foto: Shutterstock

2. Na vešalicama držite samo sezonsku odeću

Zaista je nepotrebno da u zimskom periodu, svoje letnje haljine držite na vešalicama, to vam samo zauzima mesto u ormanu. Sezonsku odeću koja vam ne treba, odložite u kutiije ili fioke, na vešalicama ostavite ono što zaista koristite.

3. Birajte stilski uklopljene vešalice

Kako bi vaš orman izgledao uredno i čisto, otkrivamo vam jedan mali ali vrlo funkcionalan detalj: ujednačene vešalice pola su posla. Ukoliko želite dodatan efekat glamura, uložite u set stilizovanih vešalica koje će običan orman pretvoriti u pravi mali budoar.

Najbolje iz rubrike

Inicijalizacija u toku...

Popularno

Najnovije