Jeste li spremni za jednu nežnu i dirljivu novogodišnju bajku?

Naslov bi mogao biti "Jelka srećnog detinjstva", a "pisac" je Dragana Jovanović, naša verna čitateljka i članica Fejsbuk zajednice "Moj stan". 

Njena prelepa jelka je za samo nekoliko časova po objavljivanju slika osvojila više od 1000 lajkova, a komplimentima nije bilo kraja... kreativno, fantastično, prelepo!

Naime, pored ukrasa, na jelki su i originalne lutkice u novogodišnjem stilu, koje je naša čitateljka svojeručno napravila.

Čitava jelka odiše toplim nijansama crvene i daje utisak ušuškanog i komfornog doma, koji čeka da ispriča svoju bajku o jednom čarobnom svetu. 

VIŠE: Za srećnu Novu godinu i Božić: jelka Ljiljane Vujović sa 2000 lajkova začarala Fejsbuk (FOTO)

"Moja jelka, deo mog čarobnog sveta, puna je lutkica, klizaljkica, malih rukavica i drugih ukrasa koje sam sama napravila sa puno ljubavi i mašte, uz malo krpica, filca, raznovrsnih tracica, stiropora, kartona…" napisala nam je Dragana. 

Različiti materijali daju raznolikost strukture ovoj jelki, a lutkice sa svojim zimskim kapama i mašnama unose pravi zimski i praznični duh u predvečerje Nove godine. 

Lutkice u crvenim, braon i belim bojama, izgledaju potpuno fascinantno. Svojim oblikom i bojom podsećaju na zimske kolačiće, a tome doprinose i bele šare koje se nalaze na njima. Svaka od njih nosi svoju priču i svaka ima karakteristične ukrase koji je opisuju. 

Tako možemo pronaći i minijaturne, verno prikazane vitrine, kredence, komodice, a ako se potrudite, saznaćete i kako se ovi mali likovi hrane, šta čitaju i čime se bave. 

Trud koji je Dragana uložila u pravljenje svojih ukrasa je ogroman, ali ona to kao da ne primećuje, jer je za nju proces stvaranja prosto magičan. 

Tako je naša čitateljka, opisujući proces stvaranja napisala:"Još po koje dugmence, konac i igla i čarolija je gotova."

Mašnice su idealno ukombinovane jer se ne nalaze samo na lutkama, već i na ukrašenom drvetu, a na samom vrhu je i velika mašna od braon platna i crveno-bele karirane tkanine - jelka u obliku "kućice za lutke" je time oblikovana do vrha!

Kada se doda i savršeno osvetljenje, koje je Dragana pažljivo osmislila, ne možemo se složiti sa njom da se čarolija završava samo u dekorisanju ove predivne jelke. Naprotiv, ona tek počinje. 

JOŠ FOTOGRAFIJA OVE PREDIVNE JELKE, MOŽETE POGLEDATI U NAŠOJ FOTO-GALERIJI!

Izvor: Lisa / Moj stan

LepaiSrecna Jelka naše čitateljke Dragane Jovanović prava je novogodišnja bajka koja svojom brižljivom dekoracijom vraća u detinjstvo - kao prava kućica za lutke, koje su sve - zapravo - njen RUČNI RAD! - kreativno i neodoljivo...