Sveže cveće i zelenilo

Venac, jela, imela i sezonsko cveće oživeće atmosferu u domu tokom praznika! Cveće u lepim vazama i sveži i mirišljavi venčići napraviće pravu prazničnu atmosferu. Izaberite ili napravite venčić od kojeg će mirisati cela kuća, a uz uobičajeno zimzeleno lišće možete dodati i malo aromatičnog bilja - ruzmarina, na primer, za lepši miris.

Sjajni detalji

Sveće, sjajne dekoracije ili glamurozne vaze... Ne zaboravite da su praznici doba godine kada treba uneti malo sjaja, štrasa i svetlucavih momenata.

Sveće

Praznična atmosfera bez sveća je gotovo nezamisliva. Ispunite dom prelepim mirisnim svećama, koje ne samo da će ugrejati dom i pružiti divno osvetljenje već će i ispuniti dom divnim mirisima. Možda nemate kamin, ali ovi divni detalji će vam doneti praznike na najbolji mogući način.

Udobni i mekani materijali

Da li ima nešto udobnije od kašmira? Ukoliko nemate dovoljno novca za kašmir, dnevni boravak opremite mekanim i udobnim materijalima koji će doprineti čitavoj atmosferi praznika. Lepo novogodišnje ćebe ili jastuci su odlični za zimsko doba, a posebno u prazničnim danima.

Tradicionalna dekoracija

Koliko god da volite modern uređen dom, praznici su se uvek povezivali sa porodicom i tradicionalnim elementima. Porodične fotografije, poneki starinski lampion ili čitava dekoracija u duhu ranijih vremena kada ste bili dete doneće divna sećanja i izuzetno prijatnu atmosferu.

Beli uštirkani stolnjaci

Uredni beli uštirkani stolnjaci i salvete će divno izgledati na novogodišnjoj ili božićnoj trpezi.

Prirodna jelka

Iako su u ponudi razne veštačke ili napravljene od raznih materijala, ništa kao prava jelka neće dočarati prazničnu atmosferu. Osim što će delovati divno i prirodno, prava jelka doneće i miris u dom. 

Praznična muzika

Sigurno vas neke pesme podsećaju na najlepše doba godine ili detinjstvo! Eto prilike da se u ovom peridu prisetite i napravite plejlistu omiljenih novogodišnjih pesama.

Kolačići

Keksići i kolačići u obliku jelkica, deda mraza najbolje će dočarati duh Nove godine i Božića. Još ako odaberete lepe posude i dekorišete sto, vaši ukućani će uživati u pravoj novogodišnjoj atmosferi.

Lepo ponašanje i toplo srce

I posle svih ovih prethodnih stavki bez kojih teško da možemo da zamislimo prazničnu atmosferu, ljubav, lepo ponašanje prema najbližima i dobro raspoloženje su glavni činioci koji će vam upotpuniti i ulepšati praznike.

Izvor: Lepa&Srećna