Prljavoružičasta, svetlosiva, boja lavande i srebrna - to je koloristička četvorka koja ujedinjuje moderno i harmonično. S obzirom na to da su boje tako mirne, možete sebi dati više slobode pri izboru tekstura i materijala (1) ili se odlučiti za smelu cvetnu dekoraciju na zidu kao najvažniji ukras (2).

Pastelna boja kao osnova i bela kao preovlađujuća boja nameštaja pružaju mnogo mogućnosti za igru oblika i detalja - beli krevet će odlično "podneti" upadljivo uzglavlje i prateće stubove, dok sitni detalji kao što su ramovi za slike i ručke na nameštaju mogu biti i u kontrastnim bojama (3). Pasteli i bela su idealni i za "kantri" stil mladalačke spavaće sobe - jastučiće presvučene pletivom i rustičnim kariranim tkaninama, a malo modernog šmeka dodaje i cvetni ukras na zidu (4).

Ako tražite inspiraciju za nešto ozbiljnije rešenje, razmislite o sitnodezeniranom materijalu u bež tonovima i bojama breskve (5). Uz tako blage nijanse tkanina, oštre linije geometrijskih oblika nameštaja će delovati manje strogo. Atraktivna je i kombinacija tirkizne i prljavobele boje (6), u kojoj glavnu ulogu igra mnoštvo različitih dezena u identičnim nijansama. Pogledajte primere u našoj galeriji slika.

LepaiSrecna Ne zna se šta je lepše - da li poći na spavanje u opuštajućoj, smirenoj atmosferi sobe uređene u pastelnim bojama ili se probuditi u takvom osvežavajućem koloritu. Nudimo vam nekoliko nežnih i efektnih predloga.