Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dekoracija zida vertikalnim prugama

Tehnika vertikalnih pruga je savršena za korišćenje kontrastnih boja na zidu. Uz dobar postupak može izgledati odlično u bilo kojoj sobi – kuhinji, trpezariji, dečjoj sobi...

  Izvor: Foto: Living4media

Na jednostavan način, možete ulepšati svoj dom, a tehnika bojenja na pruge nije mnogo komplikovanija od farbanja čitavog zida jednom bojom.

Najpre treba odrediti širinu pruga. To se uglavnom čini po želji vlasnika doma, ali trebalo bi uzeti u obzir i širinu zida.

Potom je neophodno ofarbati zid osnovnom bojom. Ukoliko planirate i krečenje plafona, svakako bi to trebalo uraditi pre farbanja zidova.

Malo je verovatno da će sve pruge biti jednake širine, pa bi trebalo početi merenje od najupadljivijeg dela zida prema onom koji je manje upadljiv. Na taj način, poslednja pruga će se naći u neupadljivom uglu.Ukoliko sređujete samo jedan zid, onda merenje počnite od sredine.

Koristeći libelu i metar, HB olovkom nacrtajte linije koje će činiti granice pruga, a potom zalepite zaštitnu traku na zid. Ako želite, traku možete zalepiti sa spoljne strane nacrtane linije kako biste prekrečili liniju željenom bojom, da kasnije ne biste imali problema prilikom njenog brisanja.

Nakon toga, obojte pruge željenom bojom, a za to bi bilo najbolje koristiti valjak, naročito ukoliku su pruge veće širine. Ako želite jaču nijansu, sačekajte da se prethodni sloj boje osuši pre nego što nanesete sledeći.

Zaštitne trake uklonite kada se osuši poslednji sloj.

I poslednji korak, udaljite se i uživajte u pogledu na svoje umetničko delo.

U galeriji možete pogledati primere uređenja enterijera vertikalnim prugama na zidovima.

Tamara Sorak

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije