Ako biste mogli da "obučete" prostor u kojem živite, idealan dekorater za vaš dom bila bi možda osoba koja je svoju karijeru izgradila kreirajući prekrasnu odeću. Ukoliko bi vaše želje po pitanju enterijera oblikovala i potreba da ostvarite zen atmosferu unutar doma, Dona Karan bila bi najbolji kandidat za efektno "oblačenje" prostora.

Poznata Njujorčanka koja je modnu karijeru izgradila kreirajući autentičnu odeću 2009. godine modu je stavila u drugi plan kada je osnovala fondaciju "Urbanzen". Cenjena kreatorka s istančanim ukusom za urbani životni stil osnovala je fondaciju u želji da raznim aktivnostima promoviše zdrav život u svim aspektima života – uređenju doma, modi, putovanju, hrani…

U okviru fondacije našla se tako i sfera "Living" koju čini prekrasna kolekcija izuzetnog nameštaja koju su zajedno osmislili Dona Karan i studio Boneti/Kozarski. Od magičnog kreveta koji karakteriše forma koju možete da uklopite kako u enterijeru tako i u eksterijeru, do veličanstvene sofe koju odlikuje neobični oblik, divna obrada najfinijeg drveta i senzualna kombinacija boja mebl štofa u modroplavoj nijansi sa mednom bojom drva –  sve to nalazi se u okviru kolekcije u koju se zaljubimo onog momenta kada je vidimo.

Naupečatljiviji utisak ostavlja forma nameštaja koja predstavlja odličnu kombinaciju oštrih i oblih linija, a čiji je konačan spoj rezultirao elegantnim, modernim izgledom. Komfor i mekoća jastučića kao da vas pozivaju na neprekidni godišnji odmor - nije ni čudo, kad znamo da je svaki komad nameštaja ručno izrađen na Baliju.

Zajednički rad Done i studija Boneti/Kozerski uspeo je tako da u ovoj kolekciji objedini glavna svojstva zen filozofije – jednostavnu formu za život podređen prirodi i skladnoj ravnoteži. U enterijeru koji bude imao bar jedan komad nalik na Urbanzen, bićete u prilici da se relaksirate, odmarate, uživate i imate podlogu za jedan zdrav dom.

Ana Dodig

LepaiSrecna Kada dama autentičnog životnog stila i istančanog ukusa za modu Dona Karan odluči da osmisli kolekciju posebnih komada nameštaja, konačan rezultat može da bude senzualna a jednostavna magija kojoj savršeno pristaje ime Urbanzen.