Čak i imitacija kovanog gvožđa nosi atmosferu rustike, mediteranskog stila, južnjačke topline (1). Uz uzglavlje sa stilizovanim srcima kombinujte plave nijanse na zavesi, prekrivačima i jastucima, a noćni ormarić i stočić mogu da budu i raspareni (2).

Uz pomoć dobrog tapetara, možete pretvoriti svoju spavaću sobu u istočnjačko utočište - crveni brokat sa tapaciranog uzglavlja ponavlja se na jastučnicama i ukrasnom prekrivaču (3).

Dve odlične ideje traže samo malo slikarskog talenta - u prvoj je jednostavno drveno uzglavlje oslikano romantičnim motivima (3), a u drugoj uzglavlje čak i ne postoji, već je naslikano direktno na zidu (4). Kad se odlučite za drveno uzglavlje, idejama nema kraja... (5 i 6).

Možda nemate dovoljan budžet ni za nov krevet a ni za uzglavlje, a želite neku promenu? Jednostavnom zavesom od tila okačenom na tavanicu iznad kreveta možete uneti u spavaću sobu duh egzotičnog tropskog letovališta (7). A leti će se ovaj dodatak pokazati vrlo praktičnim i u našem podneblju, jer ćete spavati zaštićeni od insekata.

Čak i samo premeštanje kreveta može da donese fantastičnu promenu. Zaboravite na sva pravila i postavite krevet tik ispred prozora, a staklo malo zaklonite efektnim sobnim biljkama (8). Uveče utonite u snove brojeći zvezde i lepi snovi su vam zagarantovani (9). 

LepaiSrecna Nije uvek lako pomiriti želju za promenom u enterijeru i skroman budžet koji se može izdvojiti za tu namenu. U spavaćoj sobi to je izvodljivo ako ne menjate krupne komade nameštaja kao što je krevet, već investirate malo novca u uzglavlje ili druge detalje.