Nova godina donosi i nove trendove u uređenju enterijera!

Ove godine uređenje enterijera biće u znaku jakog karaktera, dublje veze s prirodom i održive prakse. U najmodernijim stanovima uskoro će zavladati sledeći fenomenalni trendovi:

1. Zelena svežina

Što više prirode i zelenila neće biti samo trend, već način života! Danas kada smo ekološki osvešćeniji nego ikada, nije čudo što i u enterijeru centralno mesto zauzimaju biljke, kao i elementi od prirodnih, održivih materijala. Akcenat je na vezi sa prirodom, pa se preporučuje i uklanjanje masivnih zavesa i što više prirodnog pogleda i dnevnog svetla.

2. Veliki povratak pločica

Pločice od poda do plafona vraćaju se na velika vrata, pa ako ste planirali veća ulaganja u dom, podarite mu sasvim novi izgled uz pomoć pločica upečatljivog dizajna.

3. Klasika u novom odelu

Tradicionalni detalji su u modi u 2024. godini, ali "u novom odelu". Tu se misli, na primer, na umeće spajanja klasičnog nameštaja na neobičan, interesantan način ili ukrašavanje klasične ugaone garniture kitnjastim jastučićima... Saznajte i koja je idealna boja za malu kuhinju.

4. Topli minimalizam

Ima nešto posebno lepo u glatkim površinama i "čistim" enterijerima, oslobođenim "viška" stvari. Jednostavno uređen prostor nikada neće izaći iz mode!

5. Enterijer snažnog karaktera

Kao i kada je reč o ljudima, snažan karakter u enterijeru i te kako će ostaviti jak utisak. Zanimljivi detalji koji pričaju neku priču (interesantne uspomene, suveniri i slično), vintidž ili personalizovani komadi ostaviće utisak skupe elegancije. Zaboravite na "savršen izgled" - naglasite jedinstvenost!

6. "Dopamin detalji"

U godini pred nama prednost se daje detaljima koji nas čine srećnim, takozvanim "dopamin detaljima". Pustite svoju kreativnost da procveta, jer ovde ne postoje granice koje bi vas sputavale. Detalji koji vas čine srećnim neka postanu esencija vašeg enterijera i uživajte u njima baš svakog dana.

7. Ogledala jedinstvenih oblika

Ogledala "organskih", nepravilnih oblika ili masivnih dimenzija sada su među najvrelijim trendovima uređenja doma. Ovakvi detalji daju dubinu, zanimljivost, ali i dodir glamura svakoj prostoriji. Zbog njih soba deluje veće i prijatnije.

8. Jedinstveni tepisi

Tepih nije samo pokrivač za pod, on je malo umetničko delo koje daje toplinu i jedinstveni pečat svakom prostoru.

Da li vam se dopadaju novi trendovi u uređenju enterijera? Pogledajte i Kako je ženi pravilo 90/90 olakšalo život

BONUS VIDEO

Kuhinja Žizel Bundšen instagram/gisele

Tekst: Lepa&srećna/B.S.