Dizajneri kažu da su nove boje u stanu najjeftiniji i najefektniji način da svoj dom preobrazite "preko noći". One pomažu da uskladite prostor sa svojom energijom, a ostavljaju utisak na svakog ko kroči u vašu kuću.

Dobro odabrane boje za krečenjemogu da učine da enterijer deluje vrlo skupoceno, a to nije lako postići kad raspolažemo skromnim budžetom.

Najraskošnije i najmodernije danas izgledaju neutralni enterijeri, a kao boja broj jedan se ističe bež. Nju dizajneri preporučuju češće nego belu, za koju kažu da može da deluje sterilno i prilično "jeftino".

"Bež je ta koja očarava mekoćom i jednostavnošću, a da biste dobili luksuzni utisak, treba da se poigrate sa različitim teksturama materijala", kaže dizajnerka Džejn Landino.

bez boje za krecenje stana 3.jpg
Shutterstock  

Po njenim rečima, vrlo glamurozno može da izgleda i nešto zatvorenija, "pesak" žuta. "Demodirane su zlatne nijanse, ali ova žuta prenosi sličan odblesak, samo na mnogo prirodniji način - to je nova zlatna", kaže Džejn.

bez boje za krecenje stana.jpg
Shutterstock  

Ako ste ljubitelj ekstremne elegancije, možete da se poigrate i tamnijim tonovima. Savetuje se da izaberete moćnu crvenu, teget plavu ili tamnozelenu boju. Ove nijanse izgledaće odlično na kontrastnim elementima kao što su lajsne, draperije ili ramovi za slike. Eventualno se odlučite da jedan zid u prostoriji okrečite u neku od ovih boja - budite sigurni da taj enterijer niko neće zaboraviti. Ideje pogledajte u našoj galeriji slika!

Shutterstock Moderne ideje

Tekst: Lepa&Srećna