Kako urediti dečiju sobu ako imate dvoje dece i to različitog pola? Na ovo pitanje odgovor traže na hiljade roditelja u Srbiji, a ista je situacija i na Tviteru gde je jedan video izazvao pravi mali "rat".

U pitanju je predlog za podelu dečije sobe. Konstrukcija je napravljena tako da se soba deli po vertikali, ali u jednom delu krevet ostaje u "prizemlju", a u drugom je on smešten na "galeriji". U svakom delu je i po jedan radni sto i kutak za knjige.

Koncept se dopao mnogima, jer prozor između dva dela propušta dovoljno svetlosti i vazduha. Međutim, drugi baš u tome vide problem i kažu da on narušava privatnost dece.

Najviše polemike je, čini se, izazvala podela sobe pomoću boja. Dok su mnogi odmah povezali da će roze biti za devojčicu, a plavi deo za dečaka, drugi protestvuju zbog ovakvih predrasuda. "Vatru" je dodatno raspalio jedan tviteraš koji podseća da je podela boja bila u prošlosti potpuno drugačija. 

"Baš se pink, snažna i vitalna, smatrala pravom bojom za dečake, a nežna i bledunjava svetloplava je bolje pristajala devojčicama", napisao je. "Tesno je", "Odlično je rešenje", "Merdevine treba pomeriti na drugu stranu", samo su neki od komentara, ali najbolje je da i sami pogledate video, pa ćete i sami proceniti!

Tekst: Lepa&Srećna