Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dve dečije sobe od dnevnog boravka

Podelom dnevnog boravka i zamenom funkcija postojećih prostorija dobija se još jedna soba u stanu za četvoročlanu porodicu. Ovim arhitektonskim zahvatima obezbeđene su odvojene sobe za sina i ćerku.

  Izvor: Foto: Living4 Media

Poštovana gospođo Petronijević,

Molim vas da nam pomognete oko uređenja i korekcije stana. U njemu živimo supruga i ja sa dvoje dece (sin 8, ćerka 7 godina). Nedostaje nam jedna soba, pa ako biste bili voljni da nam date idejno rešenje.

Unapred zahvalni,
Despotovići,
Beograd

Poštovani Despotovići,

Niste naveli za koga planirate sobu. S obzirom na to da imate decu različitog pola, pretpostavila sam da ste imali nameru da svakom detetu obezbedite sobu. Ukoliko dnevni boravak premestite u sadašnju sobu, a sadašnji dnevni boravak podelite, možete dobiti dve manje sobe od oko 6-7m2 i relativno dobar osećaj prostranosti u dnevnom boravku i trpezariji. Manja soba bi trebalo da ima krevet na sprat, ispod koga se nalaze radni sto i orman, a stepenice se takođe mogu koristiti za odlaganje stvari. Veća soba bi imala običan krevet, tu ima prostora i za plakar i radni sto.

Kosi zidovi obezbeđuju dovoljnu dužinu za postavljanje vrata, kao i optičko i prostorno otvaranje ka dnevnom boravku. Ostavu bi trebalo pripojiti kuhinji jer time dobijate prostor za plakar kod ulaza, koji se može koristiti i za potrebe kuhinje, ali je utisak daleko prijatniji kada je kuhinja povučena od prolaza. Takođe, ovakva ostava ima relativno mali prostor za skladištenje, jer ima veliki gubitak na prostoru zbog vrata. Dnevni boravak se takođe može zatvoriti i pretvoriti u spavaću sobu ako se postave „harmonika” vrata, što obezbeđuje intimu svakoj sobi, a pristupačnost kuhinji i kupatilu. Na crtežu su prikazana isprekidanom crvenom linijom.

Olivera Petronijević,
vlasnica studija MSPRO za projektovanje,
dizajn i završne radove u građevinarstvu

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije