Dolazi vreme kada ćemo sve više uživati kod kuće, okruženi dragim ljudima ili u društvu knjiga: odaberite otmene šolje, a zlatni sjaj uvek je dobrodošao. Vuneni pokrivači, zemljani tonovi, zlatni detalji i vatrena paleta koju priroda daruje stvoriće udoban i topao enterijer za intimne jesenje trenutke.

Iskoristite sve darove prirode da napravite toplu atmosferu, koja će vas radovati posle jesenje šetnje: i ove sezone u trendu su veseli printovi. Drvo je pritom glavni materijal za takav osećaj, pa čak i kada je reč o kupatilu.

Kompozicija od nekoliko sveća stvoriće raskošan sjaj koji će prijati romantičnim dušama: aromatične svećice s mirisnom notom vanile biće pravi uvod u intimne večeri. Jesenji kutak oplemenite prirodnim detaljima i finim tkaninama, a za atmosferu birajte ambijentalnu rasvetu.

Karo desen prati nas već nekoliko sezona, s tim što se njegove varijante menjaju: ovaj put potražite krupni karo s mekim prelazima, a dozvoljena je i kombinacija dve vrste kariranog motiva.

Sve je spremno da vatra zapucketa, a do tada uživajte u niskim zracima sunca koji obasjavaju aranžman od požutelog lišća. Drveni stočić ‒ poslužavnik na sklapanje pomoći će vam da nekome poželite dobro jutro ili da u popodnevnim satima, dok listate omiljeno štivo, poslužite kafu!

PROČITAJE JOŠ: IDEJA ZA JESENJI VENČIĆ: ukras u obliku srca od sitnog cveća (URADI SAM)

Jesenji doživljaj doma u najvećoj meri određen je ambijentalnom svetlošću i zato se potrudite da male čajne svećice budu te koje će obezbediti dobru atmosferu. 

Ne zaboravite detalje koji će dati akcente u boji, kao što su ćebad i jastuci. Crvena će sledeće sezone biti jedna od vodilja trenda, prema predviđanju trend setera: ona prostoru daje toplinu i unosi dovoljno dinamike, pa je odlična i u potkrovljima!

Tekst: I. M.

Izvor: Lepa & Srećna