Vila Kejp (Cape Villa) koja se može nazvati glamuroznim porodičnim domom, nalazi se u Kejptaunu u Južnoafričkoj Republici, u podnožju pitoresknog planinskog venca Dvanaest apostola, i predstavlja idealno jedinstvo udobnosti i luksuza. Njen preobražaj i kompletno uređenje delo su studija ARRCC, koji se vodio željama mlade četvoročlane porodice iz inostranstva, očarane ovim podnebljem.

Poznajući stil i rad ovog studija, vlasnici su jasno definisali svoj zahtev: da projekat bude moderan i komforan, sa etno akcentima. Prostor koji je namenjen mladoj porodici sa dvoje dece trebalo je istovremeno da bude elegantan i zabavan, sofisticiran i opuštajući. Postojeća struktura sačuvala je izvornu otvorenu koncepciju, te se prostor kupa u direktnoj sunčevoj svetlosti i onoj koju reflektuju okean i sjajne površine u enterijeru. Ulazni deo sa staklenim vratima odražava veličanstven pejzaž - u donjem nivou objedinjeni su dnevni boravak, lounge kutak i kuhinja.  

PROČITAJTE JOŠ: NAJSLAĐI STAN U PARIZU: savršene boje i dizajn za stančić od 20 kvadrata (FOTO)

Neponovljiv doživljaj pruža se već iz dnevnog boravka, koji se nastavlja na terasu sa bazenom, a na njih se nadovezuje okean.

Podnu osnovu čini sivi mermer koji daje prostoru diskretnu eleganciju i određuje dominantan ton ovog ambijenta, a samim tim i ostatka vile.

Kliknite OVDE da pogledate još slika ove luskuzne i autentične vile!

PageBreak

Minimalistički dizajn i svedene prirodne boje sprovedeni su svugde, pa i na terasi.

PROČITAJTE JOŠ: OVIH 15 PRAVILA U UREĐENJU ENTERIJERA NIKADA NE IZLAZE IZ MODE: sa ovim detaljima u enterijeru nikada nećete pogrešiti

Afrika u enterijeru: veliki panel u dnevnom boravku oblikovan je po uzoru na organske forme, tako da ambijent dobija na živosti. Slike i skulpture lokalnih umetnika unose dah Afrike u čitav enterijer. 

Radni kutak u okviru dnevnog boravka nenametljivo je smešten i pritom zadovoljava sve potrebe korisnika. 

Sklad boja i oblika je ovde svugde dosledno izveden. Identitet i autentičnost prostora postignuti su modernim dizajnom nameštaja brenda OKHA, koji karakterišu zaobljene linije i diskretni bež tonovi.

Gostinska soba odiše toplinom zahvaljujući drvenim panelima, a dela lokalnih umetnika i ovde  daju osnovni pečat. 

Kliknite OVDE da pogledate kako izgledaju spavaće i dečije sobe!

PageBreak

Roditeljska spavaća soba i dečje sobe smeštene su na spratu. Peruanski tepih boji sobu u prirodne tonove, a komfor je potpun zahvaljujući malom kupatilu i izlazu na terasu

PROČITAJTE JOŠ: MALA SEOSKA PORODIČNA KUĆA U KOJU ĆETE SE ZALJUBITI: pogledajte kako je američki par od stare kuće napravio savršen dom u skandinavskom stilu (FOTO)

Balans između luksuza i komfora postignut je izborom prirodnih materijala i boja. 

Prostrani lounge kutak u okviru dnevnog boravka oblikovan je neobičnom igrom boja i rasvete.

Izvrsno uklapanje detalja u celinu vidi se u načinu na koji su arhitekte koristile niše u zidovima i ambijentalno osvetljenje.

Tekst: I.M.

Izvor: Lepa & Srećna