Čak i mali stan može da udaje utisak prostranstva! Funkcionalnost nije u direktnoj vezi sa veličinom životnog prostora, piše Lepa & Srećna.

Prave dizajnere enterijera prepoznaćete po tome što sa jednakim stilom i umećem rade i u malom i u velikom prostoru.

Studio koji smo odabrali za vas savršeno je stilski dekorisan i ergonomičan. Sadrži apsolutno sve što je potrebno od nameštaja, pokućstva i lepih detalja.

Iako je prilagođen životnom stilu vlasnika, stan je istovremeno dom iz snova za svakog od nas kome je potrebno udobno gnezdo.

PROČITAJTE JOŠ: OVAKO NEŠTO DO SADA NISTE VIDELI - LUKSUZNA KUĆA KOJA ĆE VAS OSTAVITI BEZ DAHA: pogledajte kako je modni dizajner Tomi Hilfiger uredio svoj dom (FOTO)

Šta ćete reći kada čujete da je pre deset godina navedeni apartman bio kancelarija? Renoviranje je bilo neophodno, a za njega se pobrinula kompanija NEVA INTERIOR DESIGN.

Stručnjaci su najpre uklonili stare konstrukcije koje su ometale protok energije, što je od izuzetne važnosti za dobro poznat osećaj boravka u prijatnom okruženju.

Razigrani grafički detalji daju toplinu ovom pariskom studiju. Nameštaj je takođe velikim delom u čistoj beloj boji, a ormarići za odlaganje stvari izrađeni su po meri, tako da je stan malih dimenzija potpuno iskorišćen.

Pomalo je neverovatno, ali u ovom slučaju je zaista istinito deo da u stanu od 20 kvadrata možete imati i pravi sto za ručanje kao i odvojenu spavaću sobu. Arhitekta Margo Karnevali odstupila je od uobičajenih i predvidivih rešenja, te je u stanu projektovala jasno definisane delove. Njen trik je u veštom korišćenju boja, pa tako mint zidovi iza sofe jasno odvajaju dnevni boravak od trpezarijskog dela, dok je tamnosiva boja označila spavaću sobu i dala joj umirujuću atmosferu.

Nemojte zanemariti značaj detalja. Upečatljive pločice na delu kuhinjskog zida privući će svačiju pažnju i učiniti da kuhinja deluje izdvojena iako je deo jedne iste prostorije. A kako je moguće u tako malu kuhinju smestiti sve potrebne aparate? Proverite uvek detaljno dimenzije prostorije, računajte i poslednje centimetre i - odučite se na izradu kuhinjskih elemenata po meri!

PROČITAJTE JOŠ: 20 najlepših polica i plakara za svaki stan: evo zašto je italijanski nameštaj uvek pravi pogodak (FOTO)

Možda najbolje iskorišćen deo stana je ispod platforme za spavanje. Tu je predviđen garderober, a na vratima su celom dužinom postavljena ogledala što vizuelno uvećava prostor. 

Karakteristična nordijska kombinacija bele boje i boje drveta, tipična za skandinavski dekor, ovde se ponavlja i na južnoameričkim motivima na tepihu, a dašak industrijskog stila postiže se crnim metalnim detaljima. Biljke su neophodne u ovakvom enterijeru, ali ne sme se preterivati.

Kada je reč o kupatilu, ponovo će se dokazati koliko bela boja uvećava male prostorije. I ono je uređeno s puno stila, na zidu su bele mozaik-pločice, a na podu su dezenirane, u retro stilu. U tuš kabinu ćete jednostavno ušetati, a držač za peškir ćete pozicionirati vrlo pažljivo, da vam bude nadohvat ruke, ali ne preblizu izvoru vode. Mašina za pranje veša je, naravno, tu, jedino što je mudro sakrivena zidom koji je u isto vreme graničnik za kabinu. 

Kupatilo je odraz celog stana, udobno je i puno pametnih rešenja, a sve je postignuto u samo nekoliko kvadratnih metara. 

Izuzetna inspiracija, bez sumnje!

SVE SLIKE OVOG ZANIMLJIVOG STANA POGLEDAJTE U GALERIJI SLIKA!

Tekst: Natalija Knežević

Izvor: Lepa & Srećna

LepaiSrecna I vaš maleni stan može biti presladak poput ove ušuškane garsonjere u Parizu!