Trendovi u svetu uređenja enterijera menjaju se svakih nekoliko godina. Međutim, neki stilovi i dekori ipak nose titulu onih večitih. Donosimo vam 15 klasičnih ideja koje su uvek u modi i sa čijim odabirom sigurno nećete pogrešiti.

1. Dobro osvetljenje

Najjednostavni trik za lep i topao izgled vašeg doma je dobro osvetljenje. Izaberite ono osvetljenje koje će jednako obasjati svaki kutak prostorije, koji je klasičnog izgleda i koje se uklapa u estetiku vašeg enterijera. 

2. Umetnine

Ovo je jedna od onih dizajnerskih strategija koja vas ne mora puno koštati. Bilo da se radi o uokvirenom posteru, slici ili skulpturi koju ste našli na buvljaku, važno je zapravo da taj komad vas predstavlja.

3. "Pravi" materijali

Materijali poput pravog drveta ili keramičkih pločica dugog su veka ako ih pravilno održavate, uvek su u trendu i zato se isplate. Isto vredi i za materijale poput bakra ili mermera. Kada dođe vreme da izaberete materijale za svoj dom i želite nešto što će dugo potrajati, prvo obratite pažnju na one koji su najduže izdržali.

PROČITAJTE JOŠ: PLAVA BOJA U ENTERIJERU ZA LJUBITELJE MIRA I OPUŠTANJA: ova neverovatna plava kupatila sa Instagrama će vas oduševiti (FOTO)

4. Crno i belo

Jedna kombinacija boja koja je večita je definitivno spoj crnog i belog. Visoki kontrast ovih boja svakom prostoru daje dašak elegancije, bez obzira kakav stil preferirate.

5. Umirujuće spavaće sobe

Trend u dizajnu spavaćih soba koji će još dugo ostati je korišćenje blagih boja. Tako svetli tonovi plave ili sive boje mogu stvoriti umirujuću okolinu što je i najbitnija stavka kada se radi o spavaćoj sobi.

6. Starinski predmeti

Za predmete koji postoje više od 50 godina i koji su toliko dugo i popularni male su šanse da će izaći iz mode. Tako su kožne naslonjače ili persijski sagovi odličan izbor ako želite da kombinujete  moderno sa nečim klasičnim.

7. Bele kuhinje

Sa zidovima neutralnih boja, tamnim podovima i belom kuhinjom nećete pogrešiti. Imajte na umu te tri stavke dok dizajnirate prostor po svome ukusu i stapate ih sa svojim stilom.

Kliknite OVDE da pročitate nastavak teksta i saznate kako još možete da osvežite dom!

PageBreak

8. Ugrađene police

Police ugrađene u zid pune knjiga i ličnih detalja ostavljaju prefinjeni utisak kućne biblioteke pa se smatraju velikom uštedom prostora.

9. Kamin

Kamini ili peći osim što imaju vrlo konkretnu ulogu, svojim izgledom mogu pridoneti i jačanju rustikalnog stila unutar vašeg doma. Koliko su potrebni, toliko ih je lepo i imati, pa zašto to onda ne biste u potpunosti i iskoristili.

10. Ostava

Kada je dobra organizacija enterijera u pitanju, ostave nikad ne izlaze iz mode. Police, fioke i korpe uvek su korisne, drže sve na svom mestu i najbolje iskorišćavaju prostor.

11. Pruge

Bilo da se radi o horizontalnim ili vertikalnim, pruge su vekovima klasični detalj koji krasi mnogobrojne enterijere. Ovo je jedan od grafičkih motiva koji će zbog svoje jednostavnosti uvek biti popularan.

PROČITAJTE JOŠ: OVO SU NAJLEPŠE SPAVAĆE SOBE NA INSTAGRAMU U 2018. GODINI: 15 HIT ideja koje lako možete primeniti u svom stanu (FOTO)

12. Zid sa fotografijama ili slikama

Na jednom zidu možete imati sopstvenu galeriju. Izaberite fotografije koje imaju lični značaj za vas. Ako želite postići eklektični stil onda se odlučite za različite modele i boje okvira, a ako je vaš stil više tradicionalniji, odaberite okvire koji se međusobno slažu.

13. Mekani tepih

Popularnost tepiha zajedno sa stilovima i njihovim dizajnima često se menjaju, no pahuljasti tepisi na tvrdim podlogama uvek mogu proći. Osim što su mekani, udobni za hodanje i ugodni oku, tepih odlično služi i za postavljanje granica unutar prostora.

14. Tamno plava boja

Iako se i trendovi boja menjaju, uvek možete računati na mornarsko plavu, odnosno tamno plavu boju. Stoga bez grča kupite kauč u toj boji ili obojite sto, a s dolaskom novih trendova tada samo možete izmeniti detalje i dodatke poput jastuka.

15. Upečatljiva ulazna vrata

Detalj vaše kuće koji uvek privuče pažnju su zasigurno ulazna vrata u boji. Odaberite odvažnu boju poput crvene, obojite vrata u jednom vikendu i začinite izgled vaše kuće.

Izvor: Zadovoljna