Dvorište ili terasa kao sinonim letnje dokolice, uvek su inspirativni, a pravila uređenja su fleksibilna. Ipak, ne zaboravite poneko rasvetno telo, jastuk za sedenje, baldahin ili ljuljašku... 

PROČITAJTE JOŠ: Inspiracija plavom pučinom: uredite dom uz ideje koje ste poneli sa letovanja (FOTO)

Pozabavite se veselim desenima i grafičkim šarama u svom omiljenom kutku. Opremite ga šarenim detaljima koji će delovati kao vizuelna igra: u ovom primeru crno-beli cikcak i raznobojne pruge slažu se odlično!

Topla paleta žute i narandžaste pravi je pogodak za udobnu ljuljašku-ležaljku u debeloj hladovini između dva drveta. Akcenti žute i egzotični motivi u skladu su s letnjim vibracijama, a vi kombinujte praktično i lepo!

Starinska drvena klupa možda je bila namenjena restauraciji, ali uz debeli konopac biće atraktivna ljuljaška u šabi šik stilu.

Kombinovan baštenski nameštaj, pleteni  jastuci i nekoliko sveća i fenjera drečavih boja oživeće dvorište i očarati ljubitelje letnjeg lenstvovanja, a kada sunce zađe, stvoriti nezaboravnu atmosferu. Kvalitetne tkanine namenjene eksterijeru učiniće pleteni nameštaj udobnijim.

Tekst: I. M.

Izvor: Lepa & Srećna