Da li želite kuhinju u kojoj ćete rado obavljati sve poslove, koja će vam davati energije kad ste umorni i podsticati da kuvate sa uživanjem? Trend jarkih boja odlično će se uklopiti u vaš plan renoviranja, piše Lepa & Srećna.

Idealan primer daje nam londonska arhitektonska firma "Russian for Fish", koja je renoviranjem jedne stare, mračne kuće u severnom Londonu izgradila prostran dom pun svetlosti.

PROČITAJTE JOŠ: 17 IDEJA ZA KREČENJE: najlepše boje za zidove u 2018. godini

Preuređen je samo donji nivo kuće, a arhitekte su se odlučile za vrlo hrabar potez - da zidove, pod i kuhinjske elemente oboje u istu, jarkožutu nijansu, boju sunca, svetla, toplote i energije.

Žute su čak i stepenice kojima se penjete na gornji sprat, a neugledni hodnik kojim se do kuhinje dolazilo ranije sada je dobio novi izvor svetla zahvaljujući velikom krovnom prozoru. Pomoćno kuhinjsko svetlo je diskretno skriveno ispod visećih elemenata, ali i ono naglašava moćnu žutu boju prostorije.

PROČITAJTE JOŠ: NAJLEPŠE IDEJE ZA TAPETE U STANU: saveti za lepljenje tapeta i izbor dezena (FOTO + IDEJE)

Podovi su izvedeni u glačanom betonu što je, takođe, veliki trend za 2018. godinu. Uz prljavobele zidove, oni ostavljaju sveden utisak industrijskog stila pa je žuta kuhinja utoliko više došla do izražaja. Jarkozelena boja sobnih biljaka dodatno osvežava prostor.  

Dnevna i spavaća soba su uređeni jednostavno, sa dosta retro detalja.

KAKO IZGLEDAJU DNEVNI BORAVAK, SPAVAĆA SOBA I KUPATILO, POGLEDAJTE U GALERIJI SLIKA!


Izvor: Lepa & Srećna

LepaiSrecna Pasteli ili jarke boje? Koji od ova dva vodeća trenda u modi, dizajnu i uređenju enterijera u 2018. godini se vama više sviđa?