Velika krovna terasa za jedan penthaus koji se nalazi u Kanadi uređena je na zahtev vlasnika tako da postoje celine predviđena za odmor, uživanje i rad.

Pošto je terasa u pitanju sve je obogaćeno zelenilom, cvećem i drvećem...  Mali bazen i ležaljke za sunčanje nalaze se ispred balkonskih vrata.

Hlad drveta kao i hlad nadstrešnice, samo pojačavaju želju za opuštanjem i uživanjem! Pošto se često na terasama traži hlad više, vlasnici su pribegli jednostavnom naknadnom rešenju - velikim suncobranima.

Granica između dela sa mini bazenom i delom za sedenje i višečesovno ispijanje kafe ili čaja je zapravo kaskadna fontana. Genijalno rešenje, nema šta!

Ceo prostor je oplemenjen i obogaćen zelenilom - od velikih žardinjera, preko saksijskog bilja do cveća u svim bojama. 

Celina koja je zamišljena za mali rad na ovoj terasi je zapravo pult i roštilj! Oslanjaju se na zid, a u blizini, šta drugo - nego sto za ručavanje i stolice. 

Ako imate prostranu terasu, možete u nju da "preselite" svoje dvorište ili bar njen deo.

Naravno uz pomoć određenih arhitektonskih celina koje uvek moraju da budu obogaćenE rastinjem, i možda mini bazenom ili mini fontanama. Takvo rešenje je dala kanadska firma LDG Workshop iz Toronta koja je sa Earthscape Creative Landscapes osmislia ovu jedinstvenu terasu sa veličanstvenim pogledom!

Tekt: M. M.

Izvor: Lisa / Moj stan

LepaiSrecna Kaskadna fontana, roštilj i kuhinjski pult samo su neki elementi krovne terase na koju je preseljeno čitavo jedno dvorište! Evo kako...