Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Inspiracija

Kako smo uredili naš stan: carstvo doma o kojem smo godinama maštali (FOTO)

Autor Nevena Colic
Autor Nevena Colic

Nije isto renovirati bilo koji prostor i onaj s kojim ste se saživeli, kaže naša čitateljka Darinka Ostojić. Pogledajte njenu sjajnu priču o tome kako je njen dom dobio izgled o kojem je godinama maštala.

Izvor: Foto: Darinka Ostojić

Ovaj stan, nakon prolećne adaptacije ima 115 kvadrata, ističe Darinka Ostojić. Stan je četvorosoban sa tri terase (od kojih je jedna zastakljena i preuredjena u vešeraj). 

"Godinama smo maštali o tome i osmišljavali šta je najbolje za naše potrebe", kaže naša čitateljka.  

Početak je, kako ona tvrd,i bio težak, ali se kasnije sve isplatilo. 

VIŠE: Kako sam uredio svoj stan: Najdraži detalji i svetle boje čine moj dom jedinstvenim

"Nakon sto smo napravili finansijsku konstrukciju i odabrali pravu ekipu koja je učestvovala u radovima odlučili smo se za renoviranje, ali samo jedne polovine stana. Kako smo sve vreme živeli u njemu, morali smo da preselimo iz jednog dela stana sve stvari i nameštaj u drugi deo. S jedne strane je sve to bilo veoma naporno, no, s druge strane, i nije jer smo dobili maksimalne rezultate, jer živeći godinama na tom mestu, ranije nismo uspevali da ispunimo sve potrebe. Nije to isto ka renoviranje prostora s kojim se niste saživeli", piše naša čitateljka Darinka Ostojić. 

Izvor: Foto: Darinka Ostojić

"Zbog takvog načina renoviranja, tokom 2015. godine sredili smo terase kao i 3 sobe. Nadamo se da ćemo sledeće godine nastaviti s radovima, i da ćemo i to rešenje podeliti s čitaocima."

Izvor: Foto: Darinka Ostojić

Spavaća soba je dobila konačan izgled. Nameštaj od kovanog gvoždja je rađen po porudžbini, tako da je unikatan, navodi naša čitateljka Darinka Ostojić.

Izvor: Foto: Darinka Ostojić

Srednja soba je nekada bila radna soba, a sad je soba s plakarima.

Izvor: Foto: Darinka Ostojić

Međutim, radovi u ovom stanu još uvek nisu završeni, tako da je treća soba samo trenutno dobila funkciju dnevne sobe. Kako kaže Darinka, tu nisu mnogo toga izmenili, osim što je osvežena novom stolarijom.

"Plan je da nakon rušenja zida u drugoj polovini stana napravimo prostor u jednoj celini (hodnik, trpezarija, otvorena kuhinja i dnevna soba)", piše naša čitateljka.  

Ipak, Darinka u svojom novom stanu najviše voli kauč, te je najzad odabrala jedan udoban i komforan model. 

"Kauč u dnevnoj sobi je nešto o čemu smo maštali, jer ima dubinu, a i širinu. A mi baš volimo da tu uz kokice leškarimo i gledamo filmove", piše naša čitateljka. 

Izvor: Foto: Darinka Ostojić

Posebnu pažnju je dobila i terasa, premda je to jedno od mesta na kojem žitelji ovog stana najviše borave u letnjem periodu zbog zelenila, prirode i prelepog pogleda. 

Izvor: Foto: Darinka Ostojić

"Terasa je nešto u čemu najviše uživamo. Imamo pogled na nasip i Savu. Stavili smo providnu staklenu ogradu, jer kad sedimo na našim klupama, imamo osećaj kao da smo srasli s prirodom, a u našem kraju ima dosta zelenila."

Naravno, stan je dobio svoj upečatljiv izgled tek uz mnoštvo pažljivo osmišljenih detalja.

Izvor: Foto: Darinka Ostojić

"Detalji i ukrasi koji se nalaze u stanu, pažljivo su birani godinama, jer smo znali da će jednog dana naći svoje savršeno mesto. Uglavnom smo ih kupovali na putovanjima po svetu. Kako u modi tako i u uredjenju stana, detalji koji su jedinstveni i atipični su najvažniji za izgled", ističe Darinka. 

Izvor: Foto: Darinka Ostojić

Iako je i sada izgled ovog stana fenomenalan, njegovom uređenju nije kraj. Kako je naša čitateljka sama najavila, očekuje se uređenje druge polovine stana, a mi s nestrpljenjem očekujemo nove fotografije i njena nova iskustva. 

Izvor: Lisa / Moj stan

Još fotografija možete pogledati u našoj GALERIJI!

Najbolje iz rubrike

Inicijalizacija u toku...

Popularno

Najnovije