U brojnim transformacijama koje je pretrpeo koncept kuhinje, čini se da je najmanje praktičan bio onaj u kome su kuhinjski elementi poređani u jednoj liniji, a za tradicionalni sto pristojne veličine više nije bilo mesta.

Savremena varijanta kuhinje sad služi kao prostorija za sve članove porodice i ponovo se u njoj našlo dovoljno prostora za veliki sto.

PROČITAJTE JOŠ: Saveti iskusnih domaćica: kako da se rešite buđi u kuhinji

Upravo na toj liniji je i dizajn italijanskih dizajnera Luke Mede i Feručija Lavijanija koji su za kompaniju "Dada" kreirali kolekcije "Banko" i "Hi-Line 6".

Odlikuju ih minimalistička elegancija i funkcionalnost, naglašeni čvrstom metalnom strukturom i čistim linijama. Stolovi su različitih dimenzija i mogu se lako kombinovati s policama i ormarićima koji mogu biti smešteni ispod radnih ploča. U nekim od njih uredno su instalirane grejne ploče, a drugi služe kao neformalni pultovi i dodatne radne površine.

PROČITAJTE JOŠ: Uredan dom: kako organizovati fioke u kuhinji

SVE SLIKE POGLEDAJTE U FOTO GALERIJI.

Tekst: D. M.

Izvor: Lisa / Moj stan

LepaiSrecna Klasična ideja velikog kuhinjskog stola varirana je u izvanrednim kolekcijama italijanskog proizvođača kuhinja "Dada". Prostran sto je ono što svaki posvećeni kuvar voli da ima u kuhinji, a i ostali ukućani će ga rado koristiti.