U zamrzivaču dolazi do formiranja leda, jer hladan vazduh izvlači vlagu iz namirnica koje ste ubacili u njega.
Hladan vazduh ne može zadržavati vlagu kao topli pa je mora negdje akumulirati – u zatvorenom prostoru poput zamrzivača to je na zidovima i fijokama.
Kako vaš zamrzivač ne bi uvek bio obložen ledenim santama (i kako ga ne biste morali otapati svakih desetak dana) isprobajte neke od sledećih trikova.
Saveti iskusnih domaćica: kako da očistite frižider za 15 minuta
Koristite ulje.
Savet koji ste već verovatno čuli bezbroj puta jeste da zidove i fijoke prebrišete uljem. To će stvoriti klizavu površinu na kojoj se ne može formirati led.
To je dobra opcija, ali zapravo time ne rešavate problem vlažnosti u zamrzivaču.
Čvrsto zatvorite namirnice.
Da biste smanjili količinu vlažnosti u zamrzivaču uvek dobro zatvarajte namirnice. Korišćenje mašine za zatvaranje kesa najbolja je opcija, ali možete koristiti i kese sa zip zatvaračem ili posude sa poklopcem. Iz kesa istisnite što više vazduha pre stavljanja u zamrzivač.
Korišćenjem kesa sa zatvaračem i posuda sa poklopcem sprečićete formiranje leda u zamrzivaču, a istiskanjem vazduha iz kese sprečićete formiranje leda u unutrašnjosti kese.
Kako se pravilno zamrzavaju namirnice
Izvor: Mini magazin
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.