Ovaj moderni projekat idejno pripada dizajneru Denisu Krasikovu.

Stan je koncipiran na kontrastu dve boje: crne i bele i upravo na ovoj ideji temelji se svaki detalj koji se u stanu nalazi.

Iako možda zvuči previše mračno, dublja dimenzija postignuta je kroz igru svetlosti i senke, pa tako nailazimo i na treću sivu boju koja je proizvod igre crne i bele. 

VIŠE: Jednosoban stan sa mini kuhinjom: lagan nameštaj i puno svetla (FOTO)


Moglo bi se reći da je stan minimalistički uređen, sa akcentom na poneki ekscentrični komad poput bele skulpture koja simulira jelenovu glavu ili ili žute apstraktne slike iznad bračnog kreveta. 

VIŠE: Male tajne enterijera: kako da vaša dnevna soba izgleda luksuznije bez velikih ulaganja

Kuhinja, dnevni boravak i radni deo objedinjeni su u jednoj prostoriji na fenomenalan način: funkcionišu kao jedna celina, ali i kao izdvojene prostorije. 

Kupatilo odiše notom modernog dizajna u koji je uklopljena rustična kada, dok se monohromatske pločice nadovezuju na pod u hodniku.

Zavese u stanu su crne i duge što prostor čini elegantnijim i većim zahvaljujući velikim belim, srebrnkastim i hromiranim površinama, dok se toplina gradi kroz drvene detalje.

VIŠE: Savršena garsonjera u Amsterdamu (24 kvadrata): spavanje, rad, trpezarija, teretana (FOTO)

Na kraju, promenom detalja koji mogu biti u nekoj boji ili od potpuno neočekivanog materijala celokupan prostor može dobiti potpuno drugačiji izgled.

Ako i vi volite klasičnu, večnu i elegantnu igru crne i bele, svetlosti i senke, u našoj galeriji slika pogledajte kako je možete uklopiti u svoj dom.

Izvor: Lisa/Moj stan

LepaiSrecna Izbor boja toliko utiče na izgled enterijera da isti stambeni prostor može izgledati potpuno drugačije u dve različite palete. Ovaj mali stan je izrazito moderno dizajniran - idealan prostor za mladi bračni par!