Hotel "Zoku" u Amsterdamu maestralno prikazuje kako prostor sa malo kvadrata može imati sve karakteristike koje imaju i veliki prostori. 

Naime, ovaj hotel raspolaže sa 5 varijanti stanova i soba koje se razlikuju po kvadraturi. 

Stanovi (garsonjere) postoje u varijantama 24, 32 i 41 kvadratnih metara, ali se gosti mogu odlučiti i za zanimljive sobe za jednu ili dve osobe. 

VIŠE: Stan i poslovni prostor na dva nivoa: kuhinja ispod galerije

Svaki delić prostora u ovim garsonjerama je u potpunosti iskorišćen i konstruisan tako da je svaki kutak opredeljen za specifičnu namenu. Ove garsonjere su pravo osveženje u svetu enterijerskih i arhitektonskih projekata.

Za sve one kojima je veća kvadratura za sada samo san, ovaj projekat obezbeđuje mnoštvo ideja koje ćete s lakoćom primeniti u svom enterijeru. 

Korisna površina garsonjere povećana je izgradnjom galerije koja može biti prostor za spavanje, ali i radni deo. 

Dnevni boravak smešten je u najsvetlijem, centralnom delu prostora, a na njega se nadovezuju kuhinja i trpezarija. 

VIŠE: Uređenje malog stana: umeće življenja u 15 kvadrata (FOTO)

Ono što je zanimljivo jeste sam koncept stepeništa koji iz dnevnog boravka vodi ka galeriji. Naime, stepenište se uz pomoć kliznih točkića skriva kako bi se izvukle police u kojima možete čuvati sve što vam je neophodno. Takođe, ova dvojaka funkcija stepeništa omogućava proširenje prostora. 

Radna soba je, takođe, skrivena, što je čini istovremeno korisnom i praktičnom.

Imajte na umu: svaki prostor i komad nameštaja trebalo bi da imaju najmanje dve funkcije, pa tako i krugovi za vežbanje služe kao ekscentrični dekotativni detalj, ali i sprava za vežbanje.

VIŠE: Male tajne enterijera: kako da vaša dnevna soba izgleda luksuznije bez velikih ulaganja

Ukoliko ste neodlučni pri odlukama o uređenju sopstvene garsonjere, inspiraciju potražite u našoj galeriji slika. 

Izvor: Lisa/Moj stan  

LepaiSrecna Pogledajte kako izgleda savršena garsonjera u Amsterdamu koja objedinjuje sve što vam je neophodno: prostor za rad, trpezariju, teretanu i spavaću sobu...