Ukoliko živite u jednosobnom stanu ili imate više prostorija velike kvadrature koje nije moguće pregraditi zidovima, rešenje je u zanimljivim policama koje predstavljaju vizuelnu pregradu ali omogućavaju dotok vazduha i svetla.

Kompanija Nueva linea nudi u svom asortmanu nameštaja zanimljive, modularne police koje mogu praktično i efektno da podele neki prostor za bilo koju vrstu namene – atelje za mališana, radna zona, opuštajući kutak u kojem ćete imati dovoljno prostora i vremena za sebe…

PROČITAJTE JOŠ: Cik-cak polica koja raste

Španska kompanija je samo jedna od mnogih koje su nakon novih tendencija u enterijeru i pregrađivanju, u svoju ponudu komada nameštaja uvrstile veliki broj modularnih polica.

Ovo su samo neki od primera koje mogu i vas, odnosno vašeg  stolara da kreativno nadahnu. Pravougaone forme, s neobičnom podelom u nekoj atraktivnoj boji ili možda belo-sivoj kombinaciji poput ovih španskih, primenljive su u nekoliko visina - od onih do jednog metra, koje će odgovarati tinejdžerskom "dnevnom boravku" na podu, preko polica do visine ramena kojima možete da odvojite radni prostor od spavaće zone u garsonjeri pa sve do onih visokih preko metar i po, koji obezbeđuju veću privatnost dok ste u svom radnom kutku.

PROČITAJTE JOŠ: Neobična polica sa sedam pregrada

Posebno su zanimljive police koje podsećaju na klizni ormar koje sa enciklopedijama i drugim detaljima – ramovima, drvenim posudama, vazama – podsećaju na pokretnu biblioteku te mogu savršeno da dopune radnu sobu, kancelariju, dnevni boravak ali - zašto da ne - i spavaću sobu. Pogledajte galeriju slika i pronađite pravi model za sebe!

Tekst: Ana Dodig

Izvor: Lisa / Moj stan

LepaiSrecna Rešenje za jednosobne stanove ili prostrane sobe u kojima treba organizovati različite zone: moderne police raznovrsnih podela na kojima možete da držite svoju kolekciju omiljenih klasika, ili seriju DVD filmova!