Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Premeštanjem kuhinje do veće sobe

Izmeštanje kuhinje je prilično skup gradjevinski zahvat, ali se isplati ako se zahvaljujući njemu dobija nova dečja soba. Ovakav poduhvat je moguć ako je obezbedjen izvor dnevnog svetla za novu prostoriju.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Molim vas da mi pomognete oko uredjenja novog stana u kome živimo suprug, sin od 11 godina, beba i ja.

Suzana Ilić, Niš

Postoje dva rešenja, jedno koje zahteva manje ulaganja i drugo koje podrazumeva više novčanih sredstava. U prvoj varijanti potrebno je rušenje ostave koja će biti pripojena dečijoj sobi, uzimajući u obzir da je tu i beba. Dnevni boravak, zajedno s trpezarijom, odvaja se od ostalog dela stana dvokrilnim vratima. Prolaz na zidu kuhinje sada je izmešten kako bi izlazio direktno na deo za ručavanje.

U drugoj varijanti potrebno je malo više ulaganja da bi se dobio veći komfor. Najveći radovi potrebni su pri izmeštanju kuhinje u deo u kome se nalazila ostava s ventilacijom.

Obavezan je pult na pregradnom zidu s trpezarijom (zbog prodiranja dnevne svetlosti). Nekadašnja kuhinja malo menja svoje dimenzije i postaje dečija soba (ima prirodno svetlo).

Da bi se uštedeo novac i vreme, pločice se ne skidaju, već se preko njih stavlja podni i zidni laminat. Pored dečije i dnevne postoji i spavaća soba, koja jednog dana, može da postane soba za drugo dete.

U obe varijante kupatilo ne podleže nikakvim zidarskim intervencijama.

Jugoslava Kljakić, diplomirani arhitekta

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije