Čorbasta jela su izuzetno zdrava za dobro varenje, zato ih pripremajte i jedite barem dva do tri puta nedeljno.
Priprema:
Najbolje je ako sočivo potopite uveče u hladnu vodu i ostavite do jutra.
Ocedite i, ako želite najbržu pripremu, prelite duplom količinom vode (u odnosu na sočivo) i u mikrotalasnoj pećnici kuvajte 6 minuta.
Takođe, možete sočivo kuvati i na ringli, u malo vode.
Za to vreme, očistite i iseckajte glavicu luka pa propržite kratko dolivajući po malo vode.
Iseckajte i šargarepu i dodajte pa nastavite da dinstate uz malo vode.
Brašno razmutite dodajući pasirani paradajz. Sipajte u luk i šargarepu, nalijte kuvanim sočivom i začinite suvim začinom i čili prahom.
Na kraju, iseckajte sitno čen belog luka i dodajte u čorbu pa skinite sa vatre, poklopite i ostavite da još malo postoji pre služenja.
Recept: Kika K.
Izvor: Lepa&Srećna