Nešto slično kao nedeljni ručak s porodicom, jer kafu ne pijemo baš sa svakim već samo s osobama koje su nam značajne i drage. Ako se uz omiljeni napitak doda i ukusna poslastica, razgovor će teško skrenuti u neželjenom smeru.

Ako imate važan renutak, mi vam predlažemo da napravite kolač za koji se znalci kunu da uz kafu ide fantastično. Iako se
priprema na prvi pogled ne čini jednostavnom, verujte nam na reč, trud se isplati.

Maslac (250 grama) i 150 grama tamne čokolade otopite nad parom. Dodajte 300 mililitara jake crne kafe i 250 grama šećera, te ostavite nekoliko minuta da se malo ohladi pa dodajte i 2 jaja. Pomešajte 300 grama brašna s kašikom praška za pecivo i prstohvatom soli. Prebacite sve u kalup za tortu razmere 24 cm obložen papirom za pečenje i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 140˚Celzijusa 90 minuta.

Kada je kora pečena izvadite je na rešetku i ohladite, potom je premažite kremom koju ćete pripremiti na sledeći način. Naseckajte 250 grama tamne čokolade i prebacite u posudu.

Slatku pavlaku ( 250 ml) zagrejte do tačke ključanja, te njom prelijte čokoladu i pričekajte 2, 3minuta. Promešajte sve u glatki krem. Ohladite pa je umutite mikserom kako bi dobila na volumenu i premažite koru koju ste prethodni ispekli. Sada kada je kolač gotov, preostaje vam samo da skuvate omiljenu kafu.

Ako želite da vama i vašim najdražima ugođaj bude potpun mi vam predlažemo Costa Coffee. U ovoj kafi visokog kvaliteta možete uživati i udobnosti svog doma  uz Costa Coffee kapsule za sve tipove aparata.

Advertisement