Pirinač je fenomenalan kao prilog, poslastica, ali i kao glavno jelo. Iako izgleda veoma jednostavno, mnogi greše kod pripreme pirinča pa on bude gnjecav i pretvori se u kašu.
Iskusni kuvari tvrde da za to nije odgovoran samo izbor pirinča već i način na koji ga pripremamo. Trik je u količini vode koju stavljamo. Razmera pirinač:voda treba da bude 1:1,5.
@poppycooks This is how I get perfect rice every time Let me know how you cook your rice! #learnontiktok#rice#howtocook#cheftip @tiktok_uk
Osim toga važno je da pirinač pre kuvanja isperemo hladnom vodu, kuvamo tri minute, a potom sklonimo sa šporeta i ostavimo da odstoji 12 minuta.
Izvor: Lepa&Srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka