Za lakše i brže snalaženje u kuhinji nikada nije naodmet naučiti poneki novi trik. Iako smo za većinu uglavnom čuli neki neobični trikovi mnogima su još uvek tajna.

Više: Tri jednostavna testa da proverite da li je jaje sveže

Pogledajte 10 sjajnih trikova koji će uštedeti vaše vreme i spasti obroke i namirnice:

1. Kako bi produžili rok trajanja mleku u otvoreni tetrapak stavite malo soli.

Više: 8 kulinarskih trikova koje morate znati

2. Vodom bogatom nutrijentima zalijte biljke. Naime, voda u kojoj ste kuvali krompire ili testeninu bogata je hranljivim materijama. Umesto da je bacite bolje sačekajte da se ohladi i potom zalijte biljke. 

3. Svežinu salate može spasiti papyri ubrus. Naime, salatu umotanu u papirni ubrus stavite u frižider i na taj način ćete duže sačuvati svežinu. 

4. Spas za presoljenu supu je u krompiru. Ukoliko ste slučajno presolili supu dodajte u nju kuvani krompir koji će pokupiti višak soli.

5. I plastične posude mogu biti mirisne. Kako biste sačuvali sveži miris plastičnih posuda pre nego što I h odložite u frižider stavite malo soli.

6. I za zagoreli pirinač postoji spas. Na vrh pirinča stavite komad belog hleba i pustite da odstoji 10 do 15 minuta. Hleb će pokupiti miris i ukus zagorele hrane.

7. Kako bi sačuvali svežinu hleba, u kesu stavite komadić svežeg celera.

8.  Čista koža uz malo sirćeta i paradajza. Kožu upljanu voćem ili povrćem nabolje je očistiti s malo sirćeta ili oljuštenim paradajzom. 

9. Bananu nikada ne stavljajte pored ostalog voća u činiji. Naime, banana otpušta plinove koji uzrokuju brže sazrevanje ostalog voće. 

10. Kuvalo za vodu u kojem se nakupio kamenac očistiti belim sirćetom. U kuvalo ulijte pola sirćeta i pola vode i uključite da prokuva. Mešavina sirćeta i vode trebala bi razbiti kamenac.

Izvor: Zadovoljna.hr