Sastojci:

  • 21 g kvasca
  • prstohvat šećera
  • 300 g brašna 
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • kašičica soli
  • 2 veće glavice luka
  • 2 velike jabuke
  • 2 kašike putera
  • so, biber
  • 200 g kuvane šunke
  • 200 g tvrdog kačkavalja
  • morska so

Priprema:

  1. Pomešajte kvasac sa 125 ml tople vode i malo šećera, pa zamesite testo s preostalim sastojcima. Pokrijte testo i ostavite da raste na toplom mestu 45 minuta.
  2. Luk iseckajte na kockice. Oljuštite jabuke, očistite, pa ih isecite na tanke kriške. Propržite luk na puteru. Dodajte i jabuke, potom sve začinite. Dinstajte 3-4 minuta i ostavite da se ohladi.
  3. Razvucite testo i napravite dve podloge. Svaku polovinu nafilujte kuvanom šunkom, narendanim sirom, dinstanim jabukama i lukom. Spojte ivice čvrsto. Pokrijte i ostavite da raste 15 minuta. Otkrijte, pospite morskom solju, potom stavite u zagejanu rernu na 230 stepeni i pecite oko 25 minuta.

Vreme pripreme: 120 minuta

Marija Jakov