- Sastojci:
- 16-20 pilećih krilaca
- 500 ml mlaćenice (razblaženog jogurta)
- 1 čen belog luka
- 3 kašičice soli
- malo sušenog luka
- 1 kašičica mlevene ljute papričice
- 1,5 kašika limunovog soka
- 200 g brašna
- 1 kašika mlevene paprike
- veća količina ulja za pohovanje
Priprema
Pileća krilca operite, osušite i odsecite im vrhove.
U velikoj posudi izmešajte mlaćenicu sa zgnječenim belim lukom, kašičicom soli, sušenim lukom, ljutom papričicom i limunovim sokom.
U pripremljenu smesu dodajte pileća krilca, poklopite i ostavite da odstoji na hladnom sat vremena.
Izmešajte brašno s paprikom i preostalom solju.
Izvadite krilca iz mlaćenice, uvaljajte ih u brašno i ispržite u tiganju na vrućem ulju sa svih strana dok ne dobiju zlatnu boju.
Onda krilca rasporedite na pleh obložen papirom za pečenje i pecite u rerni zagrejanoj na 190 do 200 stepeni oko 20 minuta.
Ispečena krilca stavite na papirnu salvetu koja će upiti suvišnu masnoću.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.