• Sastojci:
  • 16-20 pilećih krilaca
  • 500 ml mlaćenice (razblaženog jogurta)
  • 1 čen belog luka
  • 3 kašičice soli
  • malo sušenog luka
  • 1 kašičica mlevene ljute papričice
  • 1,5 kašika limunovog soka
  • 200 g brašna
  • 1 kašika mlevene paprike
  • veća količina ulja za pohovanje

Priprema

Pileća krilca operite, osušite i odsecite im vrhove.

U velikoj posudi izmešajte mlaćenicu sa zgnječenim belim lukom, kašičicom soli, sušenim lukom, ljutom papričicom i limunovim sokom.

U pripremljenu smesu dodajte pileća krilca, poklopite i ostavite da odstoji na hladnom sat vremena.

Izmešajte brašno s paprikom i preostalom solju.

Izvadite krilca iz mlaćenice, uvaljajte ih u brašno i ispržite u tiganju na vrućem ulju sa svih strana dok  ne dobiju zlatnu boju.

Onda krilca rasporedite na pleh obložen papirom za pečenje i pecite u rerni zagrejanoj na 190 do 200 stepeni oko 20 minuta.

Ispečena krilca stavite na papirnu salvetu koja će upiti suvišnu masnoću. 

RECEPTI SA PILETINOM