Sastojci
- 300 g zelene testenine (špageti, taljatele, lingvini)
- 500 g očišćenih repova kozica
- 2-2,5 dl pavlake za kuvanje
- 1/2 manje glavice crnog luka
- so, beli biber
- ruzmarin
- 0,5 dl belog vina
- 0,5 dl ribljeg ili povrtnog bujona
- 2 čena belog luka
- limunov sok
- peršun
- maslinovo ulje
- 1 veći paradajz bez ljuske i semenki (isečen na kockice)
Priprema
Na maslinovom ulju propržite sitno seckan crni luk dok ne dobije zlatnožutu boju, pa dodajte kozice koje ste ranije marinirali u maslinovom ulju, ruzmarinu i limunovom soku. Nekoliko puta okrenite u tiganju na laganoj vatri, dodajte belo vino, nekoliko kapi limunovog soka, bujon, iseckane iglice ruzmarina, biber i drobljen beli luk. Držite na vatri još 2-3 minuta dok ne ispari alkohol iz vina. Dodajte pavlaku i mešajte na laganoj vatri 2-3 minuta da se zagreje. Testeninu skuvajte prema uputstvu, ocedite i pomešajte sa sosom od kozica i pavlake. Poslužite na plitkim tanjirima: na svaki na vrh stavite 1-2 kozice i pospite sitno seckanim peršunom, sveže mlevenim biberom i komadićima paradajza.
PROČITAJTE JOŠ: KREMASTA POSLASTICA OD SAMO 2 SASTOJKA: čokoladni krem sprema se za 15 minuta (RECEPT + BEZ MIKSERA)
Recepte piše: Milja Lukić
Izvor: Lepa i Srećna
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.