Sastojci:

  • 4 fileta pilećeg belog mesa (od 150 g)
  • 6 kašika maslinovog ulja
  • grančica ruzmarina
  • 1/2 vezice peršuna
  • 500 g boranije
  • so, biber
  • 250 g čeri-paradajza
  • konzerva belog pasulja (425 ml)
  • 2 kašike sirćeta
  • kašičica senfa
  • čen belog luka

PROČITAJTE JOŠ: Jela sa mesom: zapečena piletina sa trapist sirom (RECEPT, BELO MESO)

Priprema:

Filete piletine pržite 12-16 minuta na dve kašike ulja. Začinsko bilje operite i svako zasebno naseckajte. Ruzmarin dodajte ulju od prženja i pomešajte s mesom. Očistite boraniju, pa je kuvajte oko 15 minuta u slanoj vodi. Paradajz operite, a pasulj ocedite. Za dresing pomešajte sirće, senf, peršun, so, biber i preostalo začinsko bilje. Zgnjecite beli luk i dodajte u dresing, kao i oceđenu boraniju, pasulj i paradajz. Začinite meso po ukusu i poslužite ga sa salatom.

PROČITAJTE JOŠ: Kulinarski izazov: piletina "njam-njam" (RECEPT, JELA S MESOM)

Izvor: Lepa&Srećna