Sastojci:
- 4 fileta pilećeg belog mesa (od 150 g)
- 6 kašika maslinovog ulja
- grančica ruzmarina
- 1/2 vezice peršuna
- 500 g boranije
- so, biber
- 250 g čeri-paradajza
- konzerva belog pasulja (425 ml)
- 2 kašike sirćeta
- kašičica senfa
- čen belog luka
Priprema:
Filete piletine pržite 12-16 minuta na dve kašike ulja. Začinsko bilje operite i svako zasebno naseckajte. Ruzmarin dodajte ulju od prženja i pomešajte s mesom. Očistite boraniju, pa je kuvajte oko 15 minuta u slanoj vodi. Paradajz operite, a pasulj ocedite. Za dresing pomešajte sirće, senf, peršun, so, biber i preostalo začinsko bilje. Zgnjecite beli luk i dodajte u dresing, kao i oceđenu boraniju, pasulj i paradajz. Začinite meso po ukusu i poslužite ga sa salatom.
PROČITAJTE JOŠ: Kulinarski izazov: piletina "njam-njam" (RECEPT, JELA S MESOM)
Izvor: Lepa&Srećna
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.