Sastojci:
- 300 g mesa isečenog na kockice (može i piletina)
- 2 čaše basmati pirinča
- 2 veće glavice crnog luka
- pola činijice suvog grožđa očišćenog od peteljki
- 5 suvih kajsija
- 5-6 suvih šljiva bez koštica
- 4 kašike maslaca
- 4 kašike ulja
- 2 šargarepe srednje veličine
- 3 struka mladog luka
- 3 čaše vrelog temeljca (vode u kojoj se kuvalo meso)
- pola kašičice bibera
- 1,5 kašičica soli
- malo šafrana i muskatnog oraha
PROČITAJTE JOŠ: SAVRŠEN RECEPT ZA SELJAČKI KROMPIR KOJI SU SPREMALE NAŠE BAKE: kako da ispečete sočne i krckave krompire sa kukuruznim brašnom (RECEPT + FOTO)
Priprema:
Suvo voće potopiti u mlaku vodu, nakon pola sata ocediti pa kajsije i šljive iseći na manje komade. Šargarepu i crni luk iseći na kockice. U dubljem tiganju zagrejati maslac pa u njega spustiti meso i pržiti dok ne uvri sva tečnost. Nakon toga dodati seckani luk i šargarepu, a kad to omekša, pirinač i začine kao i oceđeno suvo voće. Promešati, naliti vrelim temeljcem, poklopiti i kuvati na tihoj vatri dok pirinač ne upije svu tečnost, a onda pilav ostaviti desetak minuta da se odmori. Servirati toplo.
PROČITAJTE JOŠ: HASAN PAŠA KOFTE: ukusne ćufte od mlevenog mesa punjene krompirom na turski način (RECEPT + FOTO)
Recepte piše: M. Ranisavljević
Izvor: Lepa i Srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka