Ljubitelji mesa biće oduševljeni, jer ovako spremljenu jagnjetinu još nisu probali! Verujemo da će ovo postati omiljeni nedeljni ručak vaše porodice, piše Lepa & srećna.
Sastojci:
- jagnjeći but (1,5-2 kg)
- 1,5 kg krompira
- 2 dl slatke pavlake
- 2 dl kisele pavlake
- 2 jajeta
- 3 čena belog luka
- 2 kašike ulja
- 75 g maslaca
- timijan (majčina dušica)
- 1-2 lovorova lista
- so, biber
Priprema:
Prethodne večeri pomešajte obe pavlake, stavite da se zagreju dok ne prostruje i ostavite da prenoće. Sutradan zasecite meso na nekoliko mesta i špikujte belim lukom, pa ga dobro posolite, pobiberite, natrljajte timijanom i zalijte uljem. Stavite u tepsiju, pored mesa stavite lovor, nalijte s malo vode i pecite 15 minuta na 200-220 stepeni. Izvadite iz rerne, oko mesa poslažite krompir sečen na tanje kolutove, posolite ga i malo pobiberite. Umutite jaja i pomešajte ih s pavlakom koja je prenoćila, pa prelijte krompir. Maslac iseckajte na listiće i poslažite preko mesa. Vratite u rernu i pecite 1-1,5 sat na 180-200 stepeni.
PROČITAJTE JOŠ:
Recepte piše Milja Lukić
Izvor: Lepa & srećna
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.