Sastojci:
Za doner:
- 400 g telećeg ili drugog krtog mesa u komadu
- 2 kašike biljnog ulja
- 2 kašike maslaca
- so, majčina dušica
Za sos:
- 1 kašika ulja
- 1 kašika maslaca
- 1 kašika paradajz pirea
- 1 čaša rendanog paradajza
- 1 čaša tople vode
- 3 kašike kečapa
Za serviranje
- 2 lepinje
- kašika maslaca
Za prelivanje
- gusto kiselo mleko
- nekoliko kašika rastopljenog maslaca
Meso staviti u zamrzivač na oko dva sata kako bi se moglo iseći na tanke, tanke listiće. Lepinje iseći na komadiće i kratko propržiti (da budu tople ali ne i hrskave) ili pak zagrejati u rerni.
Listiće mesa peći na teflonu (tako da svaki dodiruje tiganj) dok ne omekšaju. Ako treba, dodati malo vode dok sasvim ne omekša.
Sos: Na masnoći pržiti paradajz pire dok ne ispari sav miris, potom dodati rendani paradajz i toplu vodu pa pustiti da vri. Neposredno pred kraj dodati kečap i so.
Širok tanjir zagrejati u rerni na 50 stepeni (da drži toplotu hrane).
U posebnom tiganju zagrejati 2 kašike ulja i 2 kašike maslaca, u to prebaciti meso, preko njega posuti so i majčinu dušicu pa kratko propržiti.
Na zagrejani tanjir staviti tople komadiće lepinje, preliti ih kašikom zagrejanog maslaca, preko njih sipati sos i odozgo poređati meso. Preko mesa se opet može staviti sos i preliti zagrejanim maslacem. Odozgo ili sa strane staviti kiselo mleko i po želji baren pirinač.
PROČITAJTE JOŠ:
Recepte piše: Milena Ranisavljević
Izvor: Lepa & Srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka