Sastojci:

Za doner:

  • 400 g telećeg ili drugog krtog mesa u komadu
  • 2 kašike biljnog ulja
  • 2 kašike maslaca
  • so, majčina dušica

Za sos:

  • 1 kašika ulja
  • 1 kašika maslaca
  • 1 kašika paradajz pirea
  • 1 čaša rendanog paradajza
  • 1 čaša tople vode
  • 3 kašike kečapa

Za serviranje

  • 2 lepinje
  • kašika maslaca

Za prelivanje

  • gusto kiselo mleko
  • nekoliko kašika rastopljenog maslaca 

KROMPIR U RERNI NA TURSKI NAČIN

EVO GDE ŽIVI DŽIHAN IZ SERIJE PARAMPARČAD

KAKO JE OSVOJEN BALI-BEG

PRIPREMU POGLEDAJTE NA SLEDEĆOJ STRANICI!

PageBreak

Meso staviti u zamrzivač na oko dva sata kako bi se moglo iseći na tanke, tanke listiće. Lepinje iseći na komadiće i kratko propržiti (da budu tople ali ne i hrskave) ili pak zagrejati u rerni.

Listiće mesa peći na teflonu (tako da svaki dodiruje tiganj) dok ne omekšaju. Ako treba, dodati malo vode dok sasvim ne omekša.

Sos: Na masnoći pržiti paradajz pire dok ne ispari sav miris, potom dodati rendani paradajz i toplu vodu pa pustiti da vri. Neposredno pred kraj dodati kečap i so. 

Širok tanjir zagrejati u rerni na 50 stepeni (da drži toplotu hrane). 

U posebnom tiganju zagrejati 2 kašike ulja i 2 kašike maslaca, u to prebaciti meso, preko njega posuti so i majčinu dušicu pa kratko propržiti. 

Na zagrejani tanjir staviti tople komadiće lepinje, preliti ih kašikom zagrejanog maslaca, preko njih sipati sos i odozgo poređati meso. Preko mesa se opet može staviti sos i preliti zagrejanim maslacem.  Odozgo ili sa strane staviti kiselo mleko i po želji baren pirinač.  

PROČITAJTE JOŠ:

2 POROKA NESREĆNE SULTANIJE HATIDŽE

NAJLEPŠA SLIKA BALI-BEGA

IPAK SAMO VARKA: OVO NIJE DOM BALI-BEGA!

Recepte piše: Milena Ranisavljević

Izvor: Lepa & Srećna