Sastojci:

  • 2-3 srednja krompira
  • 1,5 šolja kukuruznog brašna
  • ravna kašicica soli 
  • oko 8 dl vode
  • 1 dl mleka
  • 2 kašike mrvljenog mekog sira, tipa feta
  • 2 kašike kiselog mleka

PROČITAJTE JOŠ: 3 RECEPTA SA BAJATIM HLEBOM: Manje para za hranu uz jela vrhunskog ukusa!

    Priprema:

    Oljušten i na polovine isečen krompir skuvajte u posoljenoj vodi. Kad provri, odjednom sipajte kukuruzno brašno i napravite rupu na sredini (da bi se ravnomerno skuvalo). Mešajte sve vreme i pustite da vri desetak minuta. Tada smanjite vatru i ostavite da se kuva još oko pola sata. Ukupno vreme kuvanja kačamaka treba da bude oko 40 minuta. Na kraju varjačom dobro izlupajte masu udarajući u zidove šerpe da se potpuno, gusto sjedine krompir i brašno. Ostavite sa strane oko 5 minuta. Za to vreme odvojeno pomešajte mleko, sir i kiselo mleko, pa dodajte u kačamak. Sve još jednom dobro promešajte.

    PROČITAJTE JOŠ: 3 vrhunska recepta za sarmu od kiselog kupusa: makedonska, ubitačna i sarma sa pilećim mesom (RECEPTI + SAVETI)

    Izvor: Lepa & srećna