Za testo:

  • 250 g brašna
  • 120 g šećera
  • 150 g putera
  • žumance
  • kašičica praška za pecivo
  • vanilin-šećer
  • kašika kisele pavlake
  • kašika mleka
  • korica od pola limuna

Za fil:

  • 250 g oraha
  • 5 kašika šećera
  • 4 veće dunje
  • narandža
  • kašika meda
  • limun
  • cimet, malo ruma

I još:

  • 2 kašike putera
  • 2 kašike šećera
  • kašika brašna
  • kašika muslija

Priprema: Zamesite testo od navedenih sastojaka, umotajte u providnu foliju i ostavite u frižideru pola sata da se testo stegne.Orahe sameljite, dodajte im 2 kašike šećera i zakuvajte s malo mleka, dodajući koliko želite da smesa bude gusta. Na kraju dodajte malo ruma.U pola litra vode dodajte 3 kašike šećera, sok od jedne narandže, kašiku meda, sok i koricu od pola limuna i pola kašike cimeta. Kad provri dodajte dunje izrezane na kolutove i nakratko kuvajte dok dunje ne omekšaju. Brzo su gotove (1-2 minute) pa pazite da ne dobijete kašu! Testo razvucite i stavite u kalup za tart, dodajte fil od oraha i na njega kuvane dunje koje dodatno pospete cimetom i vanilin-šećerom. Na kraju pomešajte puter, šećer, brašno i musli i od toga napravite mrvice te ih pospite po vrhu. Pecite 30 minuta na 200 stepeni. Pečeni tart pospite šećerom u prahu i služite uz sladoled od vanile.

Izvor: Lisa lepa & srećna