Sastojci:
- 1 pakovanje gotovog prhkog testa
- brašno za radnu površinu
- puter
Za fil:
- 3 jajeta
- 120 g šećera u prahu
- 150 g brašna
- 1 kašika šećera u prahu
- prstohvat soli
- 5 kapi arome vanile
- 400 ml mleka
- 150 g jogurta
- 150 g čokolade za kuvanje, naseckane
- 2 kašike trešnjevače ili neke voćne rakije
Priprema: Zagrejte rernu na 200 stepeni. Razvaljajte testo na pobrašnjenoj radnoj površini pa stavite u kalup za pečenje. Izbockajte viljuškom, pokrijte papirom za pečenje i opteretite pasuljem. Pecite 20 minuta pa odstranite papir i pasulj te nastavite da pečete još 5 minuta. Ostavite da se ohladi. Za fil: u vatrostalnoj posudi penasto ulupajte jaja sa šećerom. U smesu prosejte brašno, šećer u prahu i so, dodajte aromu vanile pa sve pomešajte. Kratko zakuvajte mleko s jogurtom pa sve umutite zajedno sa smesom s jajima. Stavite nad paru pa mešajte krem dok se ne zgusne. Na pari zatim rastopite čokoladu s rakijom pa umutite u krem. Premestite posudu u jednu veću ispunjenu hladnom vodom i ohladite. Sipajte krem na pečeno testo i ukrasite čokoladnim mrvicama.
Izvor: Lisa lepa & srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka