Sastojci:

  • 1 pakovanje gotovog prhkog testa
  • brašno za radnu površinu
  • puter

Za fil:

  • 3 jajeta
  • 120 g šećera u prahu
  • 150 g brašna
  • 1 kašika šećera u prahu
  • prstohvat soli
  • 5 kapi arome vanile
  • 400 ml mleka
  • 150 g jogurta
  • 150 g čokolade za kuvanje, naseckane
  • 2 kašike trešnjevače ili neke voćne rakije

Priprema: Zagrejte rernu na 200 stepeni. Razvaljajte testo na pobrašnjenoj radnoj površini pa stavite u kalup za pečenje. Izbockajte viljuškom, pokrijte papirom za pečenje i opteretite pasuljem. Pecite 20 minuta pa odstranite papir i pasulj te nastavite da pečete još 5 minuta. Ostavite da se ohladi. Za fil: u vatrostalnoj posudi penasto ulupajte jaja sa šećerom. U smesu prosejte brašno, šećer u prahu i so, dodajte aromu vanile pa sve pomešajte. Kratko zakuvajte mleko s jogurtom pa sve umutite zajedno sa smesom s jajima. Stavite nad paru pa mešajte krem dok se ne zgusne. Na pari zatim rastopite čokoladu s rakijom pa umutite u krem. Premestite posudu u jednu veću ispunjenu hladnom vodom i ohladite. Sipajte krem na pečeno testo i ukrasite čokoladnim mrvicama.

Izvor: Lisa lepa & srećna