Sastojci:

  • 400 g fileta od pilećeg belog mesa
  • kašika ulja
  • 2 čena belog luka
  • glavica celera (300g)
  • konzerva belog pasulja(850 ml)
  • aleva paprika
  • konzerva bubrežastog pasulja (425 ml)
  • konzerva graška(850 ml)
  • konzerva kukuruza (425 ml)
  • 800 ml gotovog preliva za povrće
  • 2 paradajza
  • so, biber

Priprema:

Belo meso dobro oprati, pa prosušiti kuhinjskim ubrusom.Onda ga pržiti na vrelom ulju oko 8 minuta. Kada postane zlatnobraon boje, izvaditi ga iz tiganja i držati na toplom.

Luk i celer oljuštiti i isitniti, pa prodinstati na moči od mesa. Isuti pasulj, grašak i kukuruz u cedilo, proprati pod jakim mlazom vode i pustiti da se dobro ocedi, a onda sipati u lonac. Dodati gotovi preliv i isečeni paradajz i začiniti solju, biberom i alevom paprikom. Potom kuvati na tihoj vatri oko 15 minuta.

Belo meso iseći na trake, ubaciti u pasulj, pa ostaviti da se kratko kuva sve zajedno.Grančice majorana oprati, protresti da se dobro osuše, te načupkati nekoliko listića, pa njima ukrasiti pasulj, prethodno sipan u duboke tanjire. Uz to se može servirati i hrskavi baget.