Sastojci:
- kašika ulja
- 8 pilećih bataka
- 2 dl pilećeg bujona
- 400 g paradajza
- 4 čena belog luka
- 2 grančice ruzmarina
- 2 grančice žalfije
- rendana kora limuna
- so, biber
- 600 g brokolija
Priprema:
Tiganj premažite uljem. Batake očistite, operite i osušite, pa ih sa svih strana ispržite dok ne dobiju zlatnobraon boju. Dodajte bujon. 2. Paradajz isecite na osmine. Beli luk oljuštite i nasitno iseckajte. Ruzmarin i žalfiju operite, osušite i sitno isecite. Zajedno s rendanom limunovom korom sve dodajte batacima, začinite solju i biberom.
Poklopljeno dinstajte na umerenoj vatri 20-30 minuta. 3. U međuvremenu brokoli operite i razdelite na cvetiće, a deblji deo iseckajte. Obarite tri minuta u slanoj vodi, procedite i poslužite s piletinom.
Izvor: Lisa lepa & srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka