Sastojci:

  • kašika ulja
  • 8 pilećih bataka
  • 2 dl pilećeg bujona
  • 400 g paradajza
  • 4 čena belog luka
  • 2 grančice ruzmarina
  • 2 grančice žalfije
  • rendana kora limuna
  • so, biber
  • 600 g brokolija

Priprema:

Tiganj premažite uljem. Batake očistite, operite i osušite, pa ih sa svih strana ispržite dok ne dobiju zlatnobraon boju. Dodajte bujon. 2. Paradajz isecite na osmine. Beli luk oljuštite i nasitno iseckajte. Ruzmarin i žalfiju operite, osušite i sitno isecite. Zajedno s rendanom limunovom korom sve dodajte batacima, začinite solju i biberom.

Poklopljeno dinstajte na umerenoj vatri 20-30 minuta. 3. U međuvremenu brokoli operite i razdelite na cvetiće, a deblji deo iseckajte. Obarite tri minuta u slanoj vodi, procedite i poslužite s piletinom.

Izvor: Lisa lepa & srećna