Sastojci:
- 500 g tikvica
- 1 kg patlidžana
- 1 kg žutih i crvenih paprika šilja
- 60 ml maslinovog ulja
- so
- biber
- čen belog luka
- 4 do 5 kašika crvenog pesta
- šaka bosiljka
Prirpema:
Duguljast kalup obložite folijom, a dva pleha papirom za pečenje. Operite povrće. Tikvice i patlidžan isecite na kolutove i rasporedite na jedan pleh, pa ih poprskajte uljem, a potom posolite i pobiberite. Prepolovite paprike pa ih unutrašnjom stranom položite na drugi pleh. Pecite u rerni ugrejanoj na 200 stepeni oko 15 minuta.
Paprike potom pokrijte kuhinjskom krpom, pa ih oljuštite. Iseckajte beli luk i pomešajte s pestom bosiljkom. Kalup obložite isečenim kolutovima patlidžana, potom naizmenično poređ ajte preko njega ostatak povrća. Slojeve povremeno premažite pestom i pospite seckanim bosiljkom. Preklopite foliju pa pritisnite kuhinjskom daskom i odložite na neko vreme u frižider. Kada se rolat ohladi, isecite ga na šnite i poslužite.
Izvor: Lisa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.