Sastojci:

  • 500 g tikvica
  • 1 kg patlidžana
  • 1 kg žutih i crvenih paprika šilja
  • 60 ml maslinovog ulja
  • so
  • biber
  • čen belog luka
  • 4 do 5 kašika crvenog pesta
  • šaka bosiljka

Prirpema:

Duguljast kalup obložite folijom, a dva pleha papirom za pečenje. Operite povrće. Tikvice i patlidžan isecite na kolutove i rasporedite na jedan pleh, pa ih poprskajte uljem, a potom posolite i pobiberite. Prepolovite paprike pa ih unutrašnjom stranom položite na drugi pleh. Pecite u rerni ugrejanoj na 200 stepeni oko 15 minuta. 

VIŠE: Najjednostavniji slani rolat sa kačkavaljem i šunkom

Paprike potom pokrijte kuhinjskom krpom, pa ih oljuštite. Iseckajte beli luk i pomešajte s pestom bosiljkom. Kalup obložite isečenim kolutovima patlidžana, potom naizmenično poređ ajte preko njega ostatak povrća. Slojeve povremeno premažite pestom i pospite seckanim bosiljkom. Preklopite foliju pa pritisnite kuhinjskom daskom i odložite na neko vreme u frižider. Kada se rolat ohladi, isecite ga na šnite i poslužite.

Izvor: Lisa