Sastojci:
- 500 g tikvica
- 1 kg patlidžana
- 1 kg žutih i crvenih paprika šilja
- 60 ml maslinovog ulja
- so
- biber
- čen belog luka
- 4 do 5 kašika crvenog pesta
- šaka bosiljka
Prirpema:
Duguljast kalup obložite folijom, a dva pleha papirom za pečenje. Operite povrće. Tikvice i patlidžan isecite na kolutove i rasporedite na jedan pleh, pa ih poprskajte uljem, a potom posolite i pobiberite. Prepolovite paprike pa ih unutrašnjom stranom položite na drugi pleh. Pecite u rerni ugrejanoj na 200 stepeni oko 15 minuta.
Paprike potom pokrijte kuhinjskom krpom, pa ih oljuštite. Iseckajte beli luk i pomešajte s pestom bosiljkom. Kalup obložite isečenim kolutovima patlidžana, potom naizmenično poređ ajte preko njega ostatak povrća. Slojeve povremeno premažite pestom i pospite seckanim bosiljkom. Preklopite foliju pa pritisnite kuhinjskom daskom i odložite na neko vreme u frižider. Kada se rolat ohladi, isecite ga na šnite i poslužite.
Izvor: Lisa
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka